Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 4 resultats
per pantalla
Pantalla de 1
Grans Veus: Victòria dels Àngels
Àudio

Educació artística Grans Veus: Victòria dels Àngels

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Música, Història de la música i de la dansa

Aquest capítol del programa radiofònic "Històries de l'òpera" ens apropa a la figura de Victòria del Àngels, una soprano singular. Victòria López Cima, filla d'un bidell de la UB va tenir una carrera espectacular. L'equip "d'Històries d'òpera" disposa de la col·laboració de l'especialista, crític i historiador de d'òpera Roger Alier, i del periodista Marcel Gorgori, que comenten, en cadascuna de les edicions del programa i a manera de tertúlia distesa i amistosa, un fragment representatiu de cadascun dels cinc grans corrents artístics que hi ha hagut al llarg de la història de l'Òpera. En aquest programa es comenten els aspectes més destacats d'un personatge que ha estat un mite, Victòria dels Àngels, una veu privilegiada que ha representat una llegenda viva. "Històries d'òpera" és una emissió d'una hora de durada, durant la qual els seus dos presentadors, el Marcel Gorgori i el Roger Alier, comenten a manera de tertúlia distesa i amistosa, cinc grans moments de la història de l'òpera. Cadascun d'aquests fragments operístics té les característiques estètiques, ideològiques i musicals representatives dels cinc grans corrents artístics que, a grans trets, es poden distingir en la història d'un espectacle que, aquest any 2007, ha complert 400 anys: L'òpera. Els cinc fragments triats són diferents en cada capítol, però sempre s'emmarquen en els cinc grans corrents artístics esmentats.

Grans Veus: Maria Callas
Àudio

Educació artística Grans Veus: Maria Callas

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Música, Història de la música i de la dansa

Aquest capítol del programa radiofònic "Històries de l'òpera" ens apropa a la figura i personalitat d'una gran diva: Maria Callas. El personatge de Maria Callas, de nom autèntic Cecilia Sophia Anna Maria Kalogeropoulou, ha esdevingut tot un mite. Considerada la "diva assolutta" de la segona meitat del segle XX, la seva figura va provocar passions i controvèrsies. La Maria Callas tenia un sentit tràgic del cant, el seu to de veu tenia una cadència melanconiosa amb un rerefons de tragèdia. La seva brillant carrera es va desenvolupar al llarg de 18 anys, i es diu que la seva vida va tenir un final tràgic, com augurava la seva forma de cantar. "Històries d'òpera" és una emissió d'una hora de durada, durant la qual els seus dos presentadors, el Marcel Gorgori i el Roger Alier, comenten a manera de tertúlia distesa i amistosa, cinc grans moments de la història de l'òpera. Cadascun d'aquests fragments operístics té les característiques estètiques, ideològiques i musicals representatives dels cinc grans corrents artístics que, a grans trets, es poden distingir en la història d'un espectacle que, aquest any 2007, ha complert 400 anys: L'òpera. Els cinc fragments triats són diferents en cada capítol, però sempre s'emmarquen en els cinc grans corrents artístics esmentats.

Grans Veus: Jaume Aragall
Àudio

Educació artística Grans Veus: Jaume Aragall

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Música, Història de la música i de la dansa

Aquest capítol del programa radiofònic "Històries de l'òpera" ens apropa a la figura de Jaume Aragall, un tenor nostrat compromès amb la lírica i amb el nostre país. L'equip del programa disposa de la col·laboració de l'especialista, crític i historiador d'òpera Roger Alier, i del periodista Marcel Gorgori per parlar dels aspectes més destacats del personatge, que van des de l'anècdota al coneixement d'especialista en la matèria. "Històries d'òpera" és una emissió d'una hora de durada, durant la qual els seus dos presentadors, el Marcel Gorgori i el Roger Alier, comenten a manera de tertúlia distesa i amistosa, cinc grans moments de la història de l'òpera. Cadascun d'aquests fragments operístics té les característiques estètiques, ideològiques i musicals representatives dels cinc grans corrents artístics que, a grans trets, es poden distingir en la història d'un espectacle que, aquest any 2007, ha complert 400 anys: L'òpera. Els cinc fragments triats són diferents en cada capítol, però sempre s'emmarquen en els cinc grans corrents artístics esmentats.

Grans Veus: Montserrat Caballé
Àudio

Educació artística Grans Veus: Montserrat Caballé

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Música, Història de la música i de la dansa

Aquest capítol del programa radiofònic "Històries de l'òpera" ens apropa a la figura de Montserrat Caballé, la soprano i cantant d'òpera catalana, una de les més grans sopranos d'òpera de la segona meitat del segle XX. Caballé ha estat molt elogiada per la seva tècnica i les seves interpretacions dels grans papers del bel canto de Rossini, Bellini i Donizetti. El 8 de febrer de 2011 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat de Barcelona. "Històries d'òpera" és una emissió d'una hora de durada, durant la qual els seus dos presentadors, el Marcel Gorgori i el Roger Alier, comenten a manera de tertúlia distesa i amistosa, cinc grans moments de la història de l'òpera. Cadascun d'aquests fragments operístics té les característiques estètiques, ideològiques i musicals representatives dels cinc grans corrents artístics que, a grans trets, es poden distingir en la història d'un espectacle que, aquest any 2007, ha complert 400 anys: L'òpera. Els cinc fragments triats són diferents en cada capítol, però sempre s'emmarquen en els cinc grans corrents artístics esmentats.

Total 4 resultats
per pantalla
Pantalla de 1

Àrea professorat

Programació educativa