Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 70 resultats
per pantalla
Pantalla de 7
Adolescència: Com sobreviure-hi?
Àudio

Tutoria Adolescència: Com sobreviure-hi?

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, enceta una proposta centrada en la difícil etapa de l'adolescència. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

L'adolescència
Àudio

Tutoria L'adolescència

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, esbrina les singularitats d'una de les etapes més interessants del desenvolupament de la personalitat. L'Àngels Gonyalons, mare primerenca, presentarà la seva criatura. En aquest capítol es parla de l'adolescència i dels dubtes que moltes vegades planteja sobre els pares i adults: cal posar normes i límits als nois i noies? quins? com posar ordre en la seva vida quotidiana (tasques de casa, higiene, horaris...)? En parlarem amb el psicòleg clínic, Jordi Royo, autor del llibre "Els rebels del benestar. Claus per la comunicació amb els nous adolescents" (Alba Editorial). Com tractar-los? Què fer perquè no caiguin en adiccions? Com podem arribar a ells? Sentirem pares i mares que tenen els seus fills ingressats a Amalgama-7, un centre d'atenció biopsicosocial al jove i l'adolescent, que treballa amb una setantena de nois i noies a casa nostra. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

Educar Costa, oi, Mariona? L'adolescència
Àudio

Tutoria Educar Costa, oi, Mariona? L'adolescència

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures", presentat per en Carles Capdevila, sentim a la secció "Educar costa, oi, Mariona?" testimonis que tracten aspectes diversos de l'adolescència: la relació amb els pares, els estudis, el temps lliure, la col·laboració en les feines de casa, l'ús dels mòbils, els horaris... "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

L'adolescència
Àudio

Tutoria L'adolescència

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

"Eduqueu les criatures" enceta la tercera temporada amb ganes d'abordar el tema més complicat del món: la conciliació de feina, vida, repartiment de tasques a casa i fer créixer les criatures. Estrenem secció, titulada "Concilia... qué?", on abordarem històries reals de gent que aconsegueix el miracle de fer compatible tenir canalla, tenir vida pròpia i arribar a final de mes. També convocarem els oients a triar les millors cançons de la història de la música relacionades amb la maternitat i la paternitat. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors.

Adoptats
Vídeo

Tutoria Ciències socials Adoptats

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències socials, geografia i història, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Tutoria

En aquesta edició de "Sense embuts", vuit homes i dones que van ser adoptats de petits parlen de la necessitat de conèixer els seus orígens, de la relació amb els pares adoptius i de la manera com els ha marcat que els abandonessin en la infància. Catalunya és un dels països del món on es fan més adopcions: l'any 2007 en van ser un miler. No és un fenomen nou, però ha estat durant els últims anys que milers de famílies han pogut optar a l'adopció internacional, ben regulada per llei i cada cop més freqüent als països socialment avançats. L'adopció afecta intensament la vida de tots els implicats, però normalment se'n parla des del punt de vista dels adoptants. Dels fills adoptats i de com ho viuen encara en sabem poc, potser perquè la majoria són molt joves. El programa ha entrevistat vuit persones que van ser adoptades en la infància; els més joves, fills de l'adopció internacional, i els més grans, adoptats aquí mateix. Es tracta d'en Jordi, camioner i "motard"; l'Eva, advocada; la Carme, mestressa de casa; la Júlia, administrativa; en Jesús, ensinistrador de gossos; l'Àlex, un jove activista, i la Mar i la Junu, adolescents. Al llarg del programa, tots vuit parlen de la relació amb els pares adoptius, de la pròpia adolescència, de la recerca o no de la família biològica, de l'adopció, del que senten pels seus llocs d'origen, de la pròpia maternitat o paternitat... Cada història és diferent, però totes tenen en comú la complexitat de sentiments i emocions al voltant del seu origen. La curiositat per la família biològica, que sol despertar-se en l'adolescència i que ha portat molts d'ells a buscar, amb èxit o sense, la mare biològica, és un dels més importants. Dues preguntes els capfiquen: qui era la seva mare i per què els va abandonar.

Adolescents i joves
Àudio

Tutoria Adolescents i joves

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol es parla de l'adolescència amb Josep Gaspart, pediatra de Sant Joan de Déu i professor associat de la Facultat de Medicina de la UB. Com tractar-los? Què fer perquè no caiguin en adiccions? Com podem arribar a ells? Sentirem pares i mares que tenen els seus fills ingressats a Amalgama-7, un centre d'atenció biopsicosocial al jove i l'adolescent, que treballa amb una setantena de nois i noies a casa nostra.

Experts, pares, canalla i mestres parlen de l'educació dels fills (3)
Àudio

Tutoria Experts, pares, canalla i mestres parlen de l'educació dels fills (3)

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, fa una reflexió sobre l'adolescència: edats que implica, canvis físics, de comportament i d'actitud, relació pares-fills, relació entre amics i amigues, etc. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. La Care Santos, escriptora i mare de tres criatures presentarà l'espai dedicat als llibres. En Lluís Gavaldà, artista i pare primerenc forma part de l'equip d'aquest programa i col·laborarà habitualment amb una secció "pp pp", primeres passes del pare primerenc. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

Els monologuets d'en Capde: el desembre
Àudio

Tutoria Els monologuets d'en Capde: el desembre

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, parla del que significa el desembre per als pares amb criatures i posteriorment avança el tema de la setmana vinent: l'adolescència. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

Mikel Agirregabiria y los regalos tecnológicos en la navidad infantil
Àudio

Ciències socials Tecnologia Mikel Agirregabiria y los regalos tecnológicos en la navidad infantil

 • Data 2014
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Coneixement del medi: social i cultural

En aquest programa entrevistem a Mikel Agirregabiria amb el que parlem de tot un poc, des del cinquè GetxoBlog celebrat a la localitat biscaïna de Getxo fins i tot sobre la por que de vegades es genera al voltant de les noves tecnologies. Ens aturem en la influència de les tecnologies sobre els més petits i ens dóna la seva opinió sobre la negativa dels treballadors d'Apple i Google a que els seus fills vagin a escoles amb ordinadors o sobre la jove africana d'origen europeu, Tippi Benjamin, que durant la seva infantesa es va envoltar de naturalesa i a l'adolescència viu a França el contrast. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Propera parada
Vídeo

Educació artística Propera parada

 • Data 2012
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació visual i plàstica

Aquest curtmetratge ha estat realitzat pels alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Bellvitge (Bellvitge). Els tallers es desenvolupen en horari lectiu i els imparteixen conjuntament un equip de mestres o professors i un professional del cinema. Els participants de la modalitat de programa comú comparteixen les pràctiques i els visionats de fragments de pel·lícules, que s'articulen cada any entorn d'una qüestió cinematogràfica. El 2011-2012 s'ha dedicat a "El personatge i el món".

Total 70 resultats
per pantalla
Pantalla de 7

Àrea professorat

Programació educativa