Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 3 resultats
per pantalla
Pantalla de 1
Olga Xirinacs: fet i deixat estar
Vídeo

Llengües i literatura Olga Xirinacs: fet i deixat estar

 • Data 2004
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Llengua catalana i literatura

En aquest capítol de "Més paraules", l'escriptora Olga Xirinacs explica el significat de l'expressió "fet i deixat estar". Olga Xirinacs diu que una cosa s'ha "deixat estar" quan hi ha signes d'abandó, deixadesa, descuit o està mal acabada. La frase "fet i deixat estar" es fa servir per referir-se a una cosa que s'ha començat però que no s'ha acabat. L'escriptora Olga Xirinacs ha publicat la novel·la "Setmana de difunts".

Olga Xirinacs: al cel bassetes, aigua per les barraquetes
Vídeo

Llengües i literatura Olga Xirinacs: al cel bassetes, aigua per les barraquetes

 • Data 2004
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Llengua catalana i literatura

En aquest capítol de "Més paraules", l'escriptora Olga Xirinacs parla del significat de l'expressió "al cel bassetes, aigua per les barraquetes". Olga Xirinacs diu que aquest és un refrany fruit de l'observació de la natura. Les bassetes són els núvols blancs que indiquen pluja. Les barraquetes són les teulades, el poblat, el refugi. El refrany té altres variants, com ara "al cel bassetes, a terra pastetes". L'escriptora Olga Xirinacs ha publicat "La tarda a Venècia".

Olga Xirinacs
Vídeo

Educació artística Llengües i literatura Olga Xirinacs

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Literatura catalana, Història de l'art, Llengua catalana i literatura, Educació visual i plàstica

Un dels trets més característics d'Olga Xirinacs (Tarragona, 1936) és la seva passió per totes les arts. Va estudiar la carrera de piano i des d'adolescent pinta per afició. A mitjan dels setanta es dóna a conèixer com a poeta, és guardonada als Jocs Florals i nomenada Mestre en Gai Saber pels Jocs de Barcelona. A partir d'aleshores ha publicat nombrosos poemaris, de caire bàsicament contemplatiu, com Botons de tiges grises, Llavis que dansen, premi Carles Riba, i La muralla. D'altra banda, s'ha mostrat com una autora molt prolífica en el camp de la narrativa, amb una quarentena de novel·les i més de tres-cents contes publicats. Entre la producció novel·lística cal esmentar Interior amb difunts, premi Josep Pla, Al meu cap una llosa, premi Sant Jordi, La tarda a Venècia i L'home que mossegava les dones. La seva literatura, molt influïda per la música i la pintura, té sovint el mar com a teló de fons. També mostra una especial predilecció per ambients distingits, generalment lligats a l'art, i per la temàtica macabra i de misteri, sempre arrelada a la realitat quotidiana.

Total 3 resultats
per pantalla
Pantalla de 1

Àrea professorat

Programació educativa