Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 500 resultats
per pantalla
Pantalla de 50
Treball infantil a Nablus
Vídeo

Tutoria Educació artística Ciències socials Treball infantil a Nablus

 • Data 2008
 • Idioma Àrab (subtitulat en Català)
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Cultura audiovisual, Història del món contemporani, Tutoria, Filosofia i ciutadania / Història de la filosofia

A Palestina, molts adolescents es veuen empesos a treballar per diferents motius. Al documental "Treball infantil a Nablus" es parla amb dos joves de Nablus que treballen al mercat de la ciutat del seu futur i de temes com ara la Intifada. Aquest documental és el resultat d'un taller de formació sobre creació audiovisual en què onze dones de la ciutat de Nablus, a Cisjordània, van utilitzar per primera vegada una càmera i van produir les seves pròpies pel·lícules. L'Imad i L'Ahmed són dos adolescents que viuen a la ciutat de Nablus, a Cisjordània. Tots dos treballen al mercat de la ciutat per ajudar econòmicament les seves famílies. L'Imad, de gran, vol ser advocat, mentre que l'Ahmed vol formar part de la resistència palestina. El documental mostra els somnis, les esperances i les pors de tots dos nois en un context cada cop més violent i complicat.

Escola Bressol de Gavà
Vídeo

Tutoria Llengües i literatura Ciències naturals Escola Bressol de Gavà

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres, Descoberta de l'entorn

Descripció de diverses activitats realitzades a l'Escola Bressol de Gavà, com ara: el funcionament general del centre, el funcionament de les classes, l'aula de nadons, les aules de P1 i P2, la informàtica, els patis, l'hort, les festes tradicionals i la ratio d'infants.

Escola Bressol de Mollet del Vallès
Vídeo

Tutoria Ciències naturals Escola Bressol de Mollet del Vallès

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil
 • Àrea Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres, Descoberta de l'entorn

Descripció de diverses activitats realitzades a l'Escola Bressol de Mollet del Vallès, com ara: la benvinguda, el bon dia, llenguatge musical, caixes de música, la música com a eina educativa, música moderna a l'aula, música i expressió corporal, el conte, el joc lliure i la relació adult-infant.

Las TIC en el aula de Educación Infantil
Àudio

Llengües i literatura Las TIC en el aula de Educación Infantil

 • Data 2013
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Infantil
 • Àrea Comunicació i llenguatges

Les noves tecnologies han arribat per quedar-se a les aules i s'han introduït fins i tot en aquells espais que no compten amb una dotació especifica per treballar amb les TIC. És el cas de l'Educació Infantil on moltes professores i professors han posat en marxa la imaginació i les ganes de treballar pel seus alumnes per poder-los oferir experiències d'aprenentatge les quals sense les TIC serien o més complicades o impossibles de portar a terme. En aquest programa parlem amb Sofía Deza, una d'aquestes mestres que, aportant els seus propis mitjans tecnològics i amb una finestra oberta a l'exterior a través del seu blog d'aula, ens mostra la quantitat d'activitats que podem arribar a portar a terme amb pocs recursos. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

El tema: literatura infantil
Àudio

Tutoria Llengües i literatura El tema: literatura infantil

 • Data 2009
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Tutoria, Llengua catalana i literatura

Fragment del programa que correspon al tema central del programa, en aquest episodi, la literatura infantil. "Eduqueu les criatures" enceta la tercera temporada amb ganes d'abordar el tema més complicat del món: la conciliació de feina, vida, repartiment de tasques a casa i fer créixer les criatures. Estrenem secció, titulada "Concilia... què?", on abordarem històries reals de gent que aconsegueix el miracle de fer compatible tenir canalla, tenir vida pròpia i arribar a final de mes. També convocarem els oients a triar les millors cançons de la història de la música relacionades amb la maternitat i la paternitat. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors.

Òpera a l'escola
Vídeo

Tutoria Òpera a l'escola

 • Data 2009
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

"Joves fora de sèrie" es trasllada a Madrid per conèixer la feina d'un jove que col·labora en l'elaboració d'una òpera infantil en una escola de Vallecas. Rafa Lledó té 22 anys i fa dos anys que va fer un tomb a la seva vida. Va abandonar la carrera de Dret perquè es volia dedicar a la seva veritable vocació: ser mestre. Actualment estudia tercer curs de Magisteri i col·labora en un col·legi de Vallecas, a Madrid, que, dins del seu projecte educatiu, està elaborant una òpera infantil. En Rafa està convençut que, a les escoles, s'hi pot aprendre de moltes maneres. N'està tan convençut que, a banda d'estudiar Magisteri, forma part d'un projecte educatiu molt peculiar: a partir de la preparació d'una òpera, s'ensenyen als alumnes des d'assignatures com ara Matemàtiques fins a valors com el respecte pels companys. Treballa amb els nens i nenes de 8 i 9 anys de l'escola El Quijote, de Madrid. El Quijote és una escola pública de Primària, que rep l'ajuda del Teatro Real per dur a terme aquesta òpera infantil.

Prevenir l'obesitat infantil
Àudio

Tutoria Ciències naturals Prevenir l'obesitat infantil

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania , Tutoria, Ciències de la naturalesa / Física i química / Biologia i geologia, Coneixement del medi: natural

En aquest capítol es donen tota una sèrie d'indicacions per prevenir l'obesitat infantil. "Quaderns de pedagogia" és un espai dedicat als pares, que tracta de les qüestions que més els preocupen en relació amb els seus fills: educació, relació pares-fills, qüestions de salut, ensenyament... Tant podem parlar de nadons com de nois i noies adolescents. L'objectiu és apuntar un tema, comptar amb l'assessorament d'un expert (psicòleg, pedagog, mestre...) i recomanar altres espais on trobar més informació (llibres, pàgines web...).

Llibres de família, amb la Care: literatura infantil i juvenil
Àudio

Tutoria Llibres de família, amb la Care: literatura infantil i juvenil

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures", presentat per en Carles Capdevila, la Care Santos parla a la seva secció "Llibres en família" del llibre "Dins del mirall. La literatura infantil i juvenil explicada als adults" de Pep Molist, publicat per Graó on explica diferents personatges i obres importants de la literatura. També es comenta el llibre "La parejita. Guia para padres desesperadamente inexpertos" publicat per RBA i EL Jueves en format còmic i amb to d'humor. L'escriptora Care Santos, mare de tres criatures, busca en tota mena de llibres consol, ajuda o motius per a l'optimisme. Manuals per a pares, novel·les o memòries que relaten la infantesa o contes per a nens i joves. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

Mareta, mareta
Àudio

Educació artística Llengües i literatura Mareta, mareta

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Educació artística: música

Aquesta peça forma part del projecte musiquetes.cat, on diversos artistes dels Països Catalans interpreten cançons populars per a la mainada. Cançó valenciana que ja va enregistrar Al Tall al seu disc infantil, 'Som de la pelitrúmpeli' (Ànec, 1980). Aquí la interpreta Miquel Gil.

Una matinada fresca
Àudio

Educació artística Llengües i literatura Una matinada fresca

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Educació artística: música

Aquesta peça forma part del projecte musiquetes.cat, on diversos artistes dels Països Catalans interpreten cançons populars per a la mainada. És un ska atípic a càrrec d'un duet original de les Terres de Ponent: el prolífic i veterà contrabaixista Lo Pardal Roquer i la jove cantautora Meritxell Gené.

Total 500 resultats
per pantalla
Pantalla de 50

Àrea professorat

Programació educativa