Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 500 resultats
per pantalla
Pantalla de 50
L'entrevista: Teresa Gimpera
Àudio

Tutoria L'entrevista: Teresa Gimpera

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres, Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, entrevista l'actriu Teresa Gimpera. Us heu imaginat mai ser fill d'un cuiner com l'Isma Prados? O tenir com a mare la Júlia Otero? L'Helena Garcia-Melero, lo Cartanyà, el Santi Millán, l'Abel Folk i moltes més cares conegudes s'han sincerat sobre com porten això de ser pares. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor. En aquest capítol s'entrevista a Teresa Gimpera, que ja és besàvia. L'actriu catalana explica les seves experiències vitals que han estat importants a la seva vida.

Fabià Estapé
Vídeo

Tutoria Ciències socials Fabià Estapé

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Economia, Tutoria, Història

En aquesta edició de "(S)avis", el periodista Josep Cuní entrevista l'economista Fabià Estapé. L'equip del programa "(S)avis" s'ha desplaçat fins a Lleó, on viu des de fa algun temps, enyorant Catalunya, Fabià Estapé. L'economista mediàtic i polèmic per excel·lència és entrevistat pel seu "descobridor", mediàticament parlant, Josep Cuní, bon coneixedor del personatge. Amb la sinceritat i espontaneïtat que el caracteritza, Estapé parla visiblement penedit de la seva etapa com a col·laborador del règim franquista en els plans d'estabilització a les ordres de López Rodó, s'emociona en recordar la seva dona als vint-i-cinc anys de la seva mort, comenta, evidentment, la situació econòmica actual i ens aclareix conceptes d'economia domèstica, que és la que afecta diàriament el 90 % de la població. Al llarg de l'entrevista descobrim la part més humana de qui va ser catedràtic d'Economia, Hisenda Pública i Política Econòmica, degà de facultat i rector de la Universitat de Barcelona. Per les seves classes hi van passar més de trenta-sis mil alumnes, entre els quals polítics, ministres o banquers. Fabià Estapé també parla de la seva gran passió, el Barça, de les amistats, dels fills i del poder. L'entrevista, estructurada en tres blocs, té com a localitzacions el Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León, el Colegio de Economistas de León i la Colegiata de San Isidoro de la mateixa ciutat. Algunes de les seves frases al llarg de l'entrevista són: "La millor inversió que he fet a la vida són les col·laboracions amb "La Vanguardia", ja fa més de trenta anys." "Ara estic en una penya de vuit o nou persones que ens reunim per parlar de temes diversos. Entre elles hi ha el pare del president del govern espanyol, que té un despatx d'advocats que està en contacte amb el del pare de Mariano Rajoy!" "Sent jo rector, es pot dir que se'm va morir en Franco a les mans." "Mai podré oblidar que, estant en el càrrec fins l'any 1972, allò acabés amb els cinc assassinats del setembre del 78." "El més important que faig avui en dia és presidir la Fundació Ernest Lluch, que va ser alumne meu i un dels meus millors amics." "Subscriure una hipoteca a més de vint anys és un gran error."

Jordi Pujol
Vídeo

Ciències socials Jordi Pujol

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències socials, geografia i història, Història del món contemporani, Història

En aquesta edició del programa "(S)avis", el periodista Manel Fuentes entrevista Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya durant vint-i-tres anys, des del 1980 fins al 2003. A l'entrevista, Jordi Pujol parla de la seva vida com a polític, de la seva formació com a metge, de la seva feina en el món de la banca, del seu activisme antifranquista i de la seva condició d'ideòleg del catalanisme i d'europeista. Durant la conversa també es tracten aspectes més personals i s'hi descobreix la figura de Jordi Pujol com a marit, pare i avi. Jordi Pujol comenta, des de la seva gairebé retirada de la política, els fets més importants que han marcat, no tan sols la seva vida personal, sinó el destí de Catalunya. En una conversa distesa i amb apunts d'humor, Pujol parla, per exemple, dels fets del Palau, de les negociacions amb els governs espanyols, del tripartit i de la seva tangencial implicació en el fitxatge de Ronaldinho. Pujol es mostra, en aquesta entrevista amb Manel Fuentes, satisfet per la feina feta i escèptic pel que fa a la situació de Catalunya. El Palau de la Música, el seu despatx del passeig de Gràcia i la Universitat Oberta de Catalunya són els tres llocs que tria per a l'entrevista. Algunes de les seves frases durant la conversa són: "El president de la Generalitat no se'n pot anar d'un lloc on la gent l'apedrega com a un gos famolenc. El president baixa del cotxe i diu: 'Això no!'" "Sóc un nacionalista personalista, és a dir, crec que el més important són les persones." "La política, sobretot si es pot fer des del poder, és una droga tremenda." "Feia anys que ja estava preparat per marxar del Palau de la Generalitat." "Va ser un error no tenir més informació del que faria el tripartit quan l'Artur Mas va guanyar les eleccions." "Últimament (als catalans) ens han trepitjat, ens han menyspreat, ens han enganyat i ens han calumniat. Ara, no hem de demanar caritat." "Si l'any 1980 s'hagués fet el tripartit, nosaltres no hauríem pogut governar, però aquesta tendència a equivocar-se ha vingut després." "L'acord amb el PP me'l va aconsellar el mateix Felipe González, la qual cosa l'honora."

L'entrevista: Jordi Sánchez
Àudio

Tutoria L'entrevista: Jordi Sánchez

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, entrevista l'actor Jordi Sànchez. Us heu imaginat mai ser fill d'un cuiner com l'Isma Prados? O tenir com a mare la Júlia Otero? L'Helena Garcia-Melero, lo Cartanyà, el Santi Millán, l'Abel Folk i moltes més cares conegudes s'han sincerat sobre com porten això de ser pares. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor. En aquest capítol s'entrevista a l'actor Jordi Sánchez qui explica les seves experiències com a pare.

Jacint Verdaguer
Vídeo

Llengües i literatura Jacint Verdaguer

 • Data 2002
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Llengua catalana i literatura

En aquest capítol de "L'entrevista impossible", es dramatitza una conversa entre l'escriptor Baltasar Porcel i el poeta Jacint Verdaguer, interpretat per l'actor Lluís Homar. L'entrevista té lloc a la Vil·la Joana, a Vallvidrera, la casa on mossèn Cinto va passar els darrers dies de la seva vida, ara convertida en la Casa-Museu Verdaguer. Al llarg de l'entrevista, es reciten alguns versos de Verdaguer, que s' il·lustren amb imatges d'arxiu i amb gravats d'època, i es fa un repàs a la vida del poeta. Jacint Verdaguer va néixer a Folgueroles, l'any 1845, en el si d'una família modesta. Durant quinze anys va anar cada dia al Seminari de Vic, un viatge que feia a peu. Es va ordenar sacerdot l'any 1870. Va residir durant disset anys al palau del marquès de Comillas, Antonio López, a qui Verdaguer va dedicar l'obra "L'Atlàntida", premiada als Jocs Florals. Jacint Verdaguer va publicar "Canigó" l'any 1885. L'any següent, va fer un viatge a Terra Santa, del qual va tornar transformat. L'any 1902, Verdaguer va morir a la Vil·la Joana.

Silicon Valley - Entrevista a Víctor Alvargonzález
Vídeo

Ciències socials Tecnologia Silicon Valley - Entrevista a Víctor Alvargonzález

 • Data 2010
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències socials, geografia i història, Economia, Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

Silicon Valley, la meca de les Tech Valor afegit ha acompanyat un grup d'empresaris catalans que visiten Silicon Valley, la famosa vall californiana coneguda per ser ""la meca"" de les empreses tecnològiques. Entrevista a Víctor Alvargonzález Silicon Valley, la meca de les Tech Hem acompanyat un grup d'empresaris catalans que visiten Silicon Valley, la famosa vall californiana coneguda per ser ""la meca"" de les empreses tecnològiques. Continua sent una parada obligada per al sector? Com estan passant la crisi en aquest ""viver"" d'idees? Ja hi ha empreses catalanes instal·lades?" Entrevista a Víctor Alvargonzález Parlem amb el conseller delegat de Profim i expert en finances sobre la situació actual dels mercats i sobre els problemes de deute públic que arrosseguen alguns països de la Unió Europea.

Antoni Maria Badia i Margarit
Vídeo

Tutoria Ciències socials Llengües i literatura Antoni Maria Badia i Margarit

 • Data 2009
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències socials, geografia i història, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Història, Llengua catalana i literatura

En aquesta edició de "(S)avis", la periodista Núria Solé entrevista el filòleg Antoni M. Badia i Margarit. Al llarg de la conversa, apareixen temes com la universitat, la situació del català o el bilingüisme. Així mateix, també es repassa la seva correspondència. L'entrevista amb el doctor Antoni M. Badia i Margarit, un dels filòlegs més importants del nostre país, té lloc a la seva segona casa: la Universitat de Barcelona. El doctor Badia ha passat gairebé mig segle en aquesta institució, primer com a alumne, després com a professor i catedràtic i, finalment, com a rector. També és el lloc on va viure la repressió franquista i on va decidir lluitar a través de l'ensenyament de la llengua catalana en una universitat que l'any 1939 "feia pena". Badia i Margarit encara avui s'emociona en recordar el seu nomenament com a rector, l'any 1978, quan "tot estava per fer". Ningú millor que ell per explicar d'una manera clara i entenedora termes tan abstractes com la llengua, la sociolingüística, el bilingüisme o la normalització. Amb 89 anys, el doctor Badia parla, amb coneixement de causa, de la situació i el futur de la llengua catalana i afirma que continua sent "moderadament optimista". Al llarg de l'entrevista, Antoni Maria Badia i Margarit fa afirmacions com aquestes: "El que em va fer deixar de ser un catedràtic químicament pur va ser la persecució i la vexació de la llengua catalana durant el franquisme" "Amb els estatuts del 85 no es va aconseguir tot el que pensàvem perquè en realitat no teníem tan poder com deien els papers" "Els polítics d'ara estan més pel partit que pel país" "L'ús de la llengua al carrer és el punt negre del català" "Em sulfura molt que algú digui que el català morirà aviat"

Antoni Ramallets
Vídeo

Ciències socials Educació física Antoni Ramallets

 • Data 2009
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació física, Ciències socials, geografia i història

"(S)avis" entrevista Antoni Ramallets, considerat el millor porter que ha tingut el Futbol Club Barcelona. "El Gat de Maracanà" recorda com es va convertir en porter i parla del Barça de la seva època i de l'actual. Conegut amb el nom d'"El Gat de Maracanà", és un dels mites de l'esport gràcies al seu control de la pilota, en aquest cas, però, amb les mans. Antoni Ramallets és conegut des de fa temps com el millor porter de la història del Futbol Club Barcelona. Al mateix temps ha estat una icona per a tota una generació que es va refugiar en el futbol en una època tan difícil, grisa i dura com el franquisme i la postguerra. Li agrada referir-se a si mateix com una persona i professional eficient, més que no pas espectacular o magnífic. Sempre humil, responsable i sincer al llarg de l'entrevista, Ramallets ens parla de com s'han d'encaixar els errors quan ets el número 1, de quines emocions se senten quan tota l'afició aclama un equip, de com veu el futbol d'avui en dia i del futur que preveu al Barça actual. "El Gat de Maracanà" no té les urpes llargues, però si les mans grosses, una característica bàsica que l'ha portat fins al cim en un esport competitiu, difícil i sempre envoltat de polèmica, però que crea afició internacionalment. Al llarg de l'entrevista, enregistrada al camp de futbol de Vallvidrera, Antoni Ramallets fa comentaris com aquests: "Jo crec que es neix de porter. S'hi neix. El que passa és que un no se n'adona fins al cap d'un temps que vas jugant partits i et van elogiant, et van traient mots i coses d'aquestes. La principal virtut que ha de tenir un porter és tenir devoció per la seva posició." "El que fa teatre és que és dolent, no serveix per jugar. Ara, si tu ets efectiu i en el mateix salt o palometa resulta que has quedat bé per a la fotografia, perfecte! Però realment, si un és bo no hi pensa, ni molt menys." "Treballava, estudiava i jugava a futbol. Quan jo jugava a l'Europa, jo em pagava els estudis, 30 duros al mes." "L'únic que pot salvar un equip és el porter. En un mal moment és quan té una actuació essencial i pot salvar l'equip d'una derrota. És molt difícil que un davanter, un jugador de camp, salvi l'equip."

L'entrevista: Santi Ricard
Àudio

Tutoria L'entrevista: Santi Ricard

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, entrevista l'actor Santi Ricard. Us heu imaginat mai ser fill d'un cuiner com l'Isma Prados? O tenir com a mare la Júlia Otero? L'Helena Garcia-Melero, lo Cartanyà, el Santi Millán, l'Abel Folk i moltes més cares conegudes s'han sincerat sobre com porten això de ser pares. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

L'entrevista: Pau Riba
Àudio

Tutoria L'entrevista: Pau Riba

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, entrevista Pau Riba, pare de cinc fills. Us heu imaginat mai ser fill d'un cuiner com l'Isma Prados? O tenir com a mare la Júlia Otero? L'Helena Garcia-Melero, lo Cartanyà, el Santi Millán, l'Abel Folk i moltes més cares conegudes s'han sincerat sobre com porten això de ser pares. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

Total 500 resultats
per pantalla
Pantalla de 50

Àrea professorat

Programació educativa