Inici » Resultats de cerca avançada

Resultats de cerca avançada

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 2 resultats
per pantalla
Pantalla de 1
El modernisme
Àudio

Educació artística Ciències socials Llengües i literatura El modernisme

  • Data 2005
  • Idioma Català
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Àrea Literatura catalana, Ciències socials, geografia i història, Llengua castellana i literatura, Història de l'art, Educació visual i plàstica

En Guàrdia! tractarà durant una hora setmanal aquells fets de la Història de Catalunya més lligats amb l'aventura, amb l'acció, amb l'emoció. Conduït per Enric Calpena i en companyia del professor d'Història Contemporània de la UAB, Oriol Junqueras, En Guàrdia! convidarà cada setmana un coneixedor de la matèria que es tracti, ja sigui des d'una vessant històrica o bé des d'un punt de vista més lúdic i aventurer. En aquest capítol es parla sobre el modernisme català que va tenir lloc a finals del segle XIX i principis del segle XX, que fou un moviment artístic que es desenvolupà en moltes disciplines, des de l'arquitectura fins a la joieria.

Santiago Rusiñol: motor del Modernisme
Vídeo

Educació artística Llengües i literatura Santiago Rusiñol: motor del Modernisme

  • Data 2003
  • Idioma Català
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Àrea Literatura catalana, Història de l'art, Llengua catalana i literatura, Educació visual i plàstica

Pintor, escriptor, dramaturg, col·leccionista i activista cultural, Santiago Rusiñol és el motor del modernisme a Catalunya. Aquest programa fa un repàs de la seva vida a través del testimoni dels seus familiars i de professionals del món de l'art. Santiago Rusiñol va néixer a Barcelona l'any 1861. Va iniciar la seva carrera creativa com a pintor, però després es va dedicar a la literatura, amb més de noranta títols de tots els gèneres. Va publicar obres de teatre com "L'alegria que passa" (1891) o "El jardí abandonat" (1900). D'una de les seves novel·les més conegudes, "L'auca del senyor Esteve" (1907), en va fer una versió teatral, que ha esdevingut un clàssic del teatre català. Rusiñol va ser un dels precursors del modernisme a Catalunya, des de plataformes com ara "El Cau Ferrat", a Sitges, o "Els Quatre Gats", a Barcelona. Va morir a Aranjuez l'any 1931.

Total 2 resultats
per pantalla
Pantalla de 1

Àrea professorat

Programació educativa