Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 4 resultats
per pantalla
Pantalla de 1
Poetes del poble: Joan Salvat-Papasseit
Vídeo

Tutoria Llengües i literatura Poetes del poble: Joan Salvat-Papasseit

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Literatura catalana, Tutoria, Llengua catalana i literatura

El programa "Tarasca" dedica un capítol de la sèrie "Poetes del poble" a Joan Salvat-Papasseit i s'acosta a la seva obra i la seva figura d'una manera poc convencional. El poeta Joan Salvat-Papasseit va néixer l'any 1894 i va morir el 1924 a Barcelona. La seva obra, de la qual destaca "El poema de la rosa als llavis", va ser reconeguda, sobretot, a partir de la dècada del 1960. L'obra de Joan Salvat-Papasseit ha estat cantada per artistes com ara Joan Manuel Serrat o Martí Llaurador. Ferran Aisa, historiador i biògraf del poeta, parla de Joan Salvat-Papasseit i justifica la seva condició de "poeta del poble". Per la seva banda, Felip Cid, poeta i excatedràtic d'Història de la Medicina, descobreix altres aspectes de la personalitat de Salvat-Papasseit. En aquest capítol, deu alumnes de l'Escola Superior de Disseny i Moda Felicidad Duce de Barcelona reben una selecció de poemes de Salvat-Papasseit. L'obra del poeta els ha de servir d'inspiració per crear una peça de roba. Després d'una setmana de feina, presenten al públic les seves creacions en una botiga del barri de la Ribera.

Poetes del poble: Josep Maria de Sagarra
Vídeo

Tutoria Llengües i literatura Poetes del poble: Josep Maria de Sagarra

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Literatura catalana, Tutoria, Llengua catalana i literatura

La figura del poeta Josep Maria de Sagarra s'analitza de manera original en aquest capítol de la sèrie que el programa "Tarasca" dedica als "Poetes del poble". Narcís Garolera, editor de les obres completes de Josep Maria de Sagarra visita l'Escola d'Hostaleria Joviat, a Manresa. L'hi esperen més d'una vintena d'alumnes, que es reparteixen uns plecs de poemes de Sagarra. El silenci inicial dura una bona estona. Llegeixen i callen. Quan comencen a parlar, demanant detalls, ja no paren. Garolera ho té difícil, però se'n surt admirablement. En set dies decidiran un menú complet en honor del poeta. Al cap d'una setmana, els alumnes presenten el menú "Sensacions", que inclou parament de taula inspirat en els poemes, dos plats especials, rebosteria i selecció i servei de vi i escumosos. El programa també inclou records de l'escriptor Joan de Sagarra, fill del poeta.

Poetes del poble: Joan Brossa
Vídeo

Tutoria Educació artística Llengües i literatura Poetes del poble: Joan Brossa

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Literatura catalana, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Tutoria, Llengua catalana i literatura, Educació visual i plàstica

El poeta Joan Brossa és el protagonista d'aquest capítol de "Poetes del poble", una sèrie amb què el programa "Tarasca" s'acosta d'una manera poc convencional a la figura i l'obra d'alguns poetes catalans. Pep Vallès, crític d'art, comissari d'exposicions i amic personal de Joan Brossa, viu a Agullana, a l'Alt Empordà. Vallès explica les raons que van portar Brossa a crear les seves obres, entre les quals destaquen els esdeveniments que li va tocar viure. El crític d'art es desplaça amb l'equip del programa al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC, al campus de Vallparadís, a Terrassa. Allà parla de Brossa davant d'un grup d'alumnes, que acorden representar en 3D, mitjançant el programa 3DMax, un videoclip al·legòric que inclou referències literàries, amb imatges en moviment plenes de simbolismes biogràfics. El programa inclou comentaris d'arxiu de Joan Brossa i la intervenció de la psicoanalista Magda Bosch.

Poetes del poble: Miquel Martí i Pol
Vídeo

Tutoria Educació artística Llengües i literatura Poetes del poble: Miquel Martí i Pol

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Música, Literatura catalana, Tutoria, Llengua catalana i literatura

El programa "Tarasca", en aquest capítol de la sèrie "Poetes del poble", uneix la figura de Miquel Martí i Pol i la creació musical. El músic Miquel Gil arriba a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L'hi esperen sis alumnes de composició. Alguns ja coneixen l'obra del poeta Miquel Martí i Pol, però d'altres no. El repte és per a tots; en grup o en solitari han de crear una obra musical que reflecteixi l'obra o la vida del poeta. Comencen els assajos, es modifiquen les primeres impressions. Al cap d'una setmana, el resultat està a punt i es presenta en un concert; només un alumne ho ha deixat córrer. Al programa també hi intervé el poeta i escriptor Sam Abrams, que ajuda a aprofundir en el coneixement de l'obra de Martí i Pol.

Total 4 resultats
per pantalla
Pantalla de 1

Àrea professorat

Programació educativa