Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 500 resultats
per pantalla
Pantalla de 50
Mitjans i interculturalitat
Vídeo

Tutoria Ciències socials Mitjans i interculturalitat

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències socials, geografia i història, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania

La multiculturalitat no ha arribat encara als mitjans de comunicació, tot i experiències com les de l'emissora de ràdio de Salt. "Tot un món" mostra diferents opinions sobre la qüestió. "Ràdio El-Ghorba", a Ràdio Salt, combina notícies d'àmbit local amb músiques del món, sobretot marroquines. Programes com el de Mohammed Chryiaa, bilingüe i internacional, es donen sobretot en els mitjans d'àmbit local. Actualment, la multiculturalitat no ha arribat als grans mitjans, els ciutadans estrangers no hi troben referents procedents de la immigració i no s'hi senten identificats. És per aquest motiu que molts d'ells busquen espais alternatius on expressar-se i veure's reflectits. Això comporta que la gent deixi de tenir en compte els mitjans d'aquí. Ja fa temps que alguns periodistes i representants de diversos àmbits plantegen la necessitat de fer un lloc als professionals d'origen estranger com a pas imprescindible en la integració. El periodista Obam Micó creu que és qüestió de temps que aquest buit de professionals estrangers que hi ha a les redaccions dels mitjans s'ompli quan la multiculturalitat arribi a les facultats de periodisme de Catalunya, però pensa que, actualment, falten noves veus en els espais d'opinió, ja que els immigrants també tenen opinions i tenen dret a expressar-les. Per al seva banda, Ester Bernatallada, educadora social i locutora de Ràdio Salt, creu que, en general, la imatge de la immigració que ofereixen els mitjans és negativa.

Estar al dia
Vídeo

Tutoria Educació artística Estar al dia

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Cultura audiovisual, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania , Tutoria

"Un forat a la butxaca" parla, en aquest capítol, dels joves i els mitjans de comunicació. Els mitjans de comunicació ajuden a entendre el món que ens envolta. A Catalunya hi ha unes 200 emissores de ràdio municipals i més de 100 televisions locals. Aquests mitjans permeten conèixer la realitat més propera. Tres de cada deu joves catalans llegeixen cada dia diaris, ja siguin gratuïts o no. Els joves també s'informen a través d'internet, un mitjà que també permet participar en fòrums de debat.

Guillermo Orozco
Vídeo

Tutoria Guillermo Orozco

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania

El Dr. Orozco realitza una aproximació crítica i pragmàtica a les claus educatives dels mitjans audiovisuals. En aquesta entrevista ens proposa una reflexió i ens ofereix una lectura pedagògica de la comunicació audiovisual a l'era d'Internet. Un repte per a l'educació i que afecta a tota la comunitat educativa. Entre d'altres, l'especialista en comunicació audiovisual assenyala que la imatge té un codi universal front Internet, en aquest s'han de menester d'uns requisits per a entra-hi. Cada mitjà té un codi i cal preparar-se per a ser audiència i ser crítics envers el mateixos mitjans.

Edificació i obra civil: Auxiliar de pintura (PQPI)
Vídeo

Tutoria Edificació i obra civil: Auxiliar de pintura (PQPI)

 • Data 2010
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

Aplicació de vernissos i laques en elements de fusteria i moble. Sanejar i regularitzar suports per a revestiment en construcció. Tractament de suports per a revestiment en construcció. Aplicar emprimacions i pintures protectores en construcció. Pintura i materials d'emprimació i protectors en construcció. Preparar els equips i mitjans d'aplicació de vernissos i laques en elements de fusteria i moble. Preparació dels equips i mitjans d'aplicació de vernissos i laques en elements de fusteria i moble. Efectuar l'aplicació de productes d'acabat superficial amb mitjans mecànics i manuals en fusteria i moble. Aplicació de productes d'acabat superficial amb mitjans mecànics i manuals en fusteria i moble.

Fusta, moble i suro: Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles (PQPI)
Vídeo

Tutoria Fusta, moble i suro: Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles (PQPI)

 • Data 2010
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria

Aplicació de vernissos i laques en elements de fusteria i moble. Mecanitzar fusta i derivats. Mecanitzat de fusta i derivats. Ajustar i embalar productes i elements de fusteria i moble. Ajustament i embalat de mobles i elements de fusteria. Participar en el muntatge i instal·lació d'elements de fusteria i moble. Muntatge i instal·lació d'elements de fusteria i moble. Preparar els equips i mitjans d'aplicació. Preparació dels equips i dels mitjans d'aplicació. Efectuar l'aplicació de productes d'acabat superficials amb mitjans mecànicomanuals en fusteria i moble. Aplicació de productes d'acabat superficials amb mitjans mecànicomanuals en fusteria i moble. Condicionament de la superfície per a l'aplicació del producte final i controlar l'assecat en productes de fusteria i moble.

II Jornada de Mitjans Digitals
Àudio

Tecnologia II Jornada de Mitjans Digitals

 • Data 2009
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

Aquest capítol del programa l'Internauta tracta sobre la II Jornada del Mitjans digitals celebrada a València, on en aquesta edició tenen un paper important els blocaires. Programa setmanal, en forma de tertúlia, concebut per anar posant context a la vida online, d'una banda, i de l'altra, anar aclarint, de manera entenedora i senzilla, els misteris i les curiositats de la xarxa. El programa, el primer de la radiodifusió a Catalunya i a l'estat espanyol dedicat exclusivament a Internet, va ser un projecte de Jordi Vendrell, que actualment realitza i presenta Vicent Partal, guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme. Al blog del programa trobareu els anuncis dels programes, els arxius d'àudio, comentaris d'en Joan Jofra i hi podeu deixar els vostres propis comentaris.

Projectes d'Educació en Comunicació Audiovisual (1ª part)
Vídeo

Tutoria Educació artística Tecnologia Projectes d'Educació en Comunicació Audiovisual (1ª part)

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Cultura audiovisual, Tècniques d'expressió graficoplàstica, Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Tutoria

· Preguntes i respostes entorn de l'Educació en Comunicació Audiovisual: Aurora Maquinay, assessora tècnica docent. Projectes TIC per a l'Educació. · Aprendre a mirar. Material complementari: Carme Ribes. Programa d'Educació en Comunicació Audiovisual (PECA). Projectes TIC per a l'Educació. · Xtec Ràdio: Pitu Martínez, responsable de Projectes educatius en xarxa i difusió de la unitat de projectes TIC per a l'Educació. · XtecCinema: Xavier Ripoll, assessor tècnic docent . Projectes TIC per a l'Educació. · Edu3.cat: Albert Criado, responsable de recursos educatius digitals de la unitat de Projectes TIC per a l'Educació. · Canal Comunica: Mª José Pedragosa, responsable del projecte.

Mercat únic europeu per a les comunicacions
Àudio

Ciències socials Tecnologia Mercat únic europeu per a les comunicacions

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències per al món contemporani, Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Tecnologia industrial

En aquest capítol de "l'Internauta" entrevistem en Manel Camós, director de l'Oficina de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, que ens parla del primer web de la Comissió Europea en català i de la proposta de crear un mercat únic europeu per a les telecomunicacions. El programa també tracta d'un llibre sobre Linux i de la Setmana dels Mitjans Digitals de Vilanova. Programa setmanal, en forma de tertúlia, concebut per, d'una banda, anar posant context a la vida on-line i, de l'altra, anar aclarint, de manera entenedora i senzilla, els misteris i les curiositats de la xarxa. El programa, el primer de la radiodifusió a Catalunya i a l'estat espanyol dedicat exclusivament a Internet, va ser un projecte de Jordi Vendrell que actualment realitza i presenta el recentment guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme.

Televisió
Vídeo

Tutoria Educació artística Ciències socials Tecnologia Televisió

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències socials, geografia i història, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Tutoria, Educació visual i plàstica

"Un forat a la butxaca" dóna, en aquest capítol, consells per aprendre a mirar la televisió. La televisió s'ha imposat com un mitjà d'entreteniment, però els joves s'estimen més altres pantalles, com la de l'ordinador, la consola o el telèfon mòbil. De tota manera, passen davant la tele unes 915 hores a l'any. Per no mirar la tele per inèrcia, és a dir, sense criteri, cal seleccionar molt bé els programes que es volen veure, deixar l'aparell fora del dormitori i apagar-lo durant els àpats.

La direcció
Vídeo

Tutoria La direcció

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania , Tutoria

En aquesta ocasió, el programa "Mira'm bé" mostra com es dirigeix una cadena de televisió. El presentador del programa, Vador Lladó, conversa amb Francesc Escribano, director de TV3, que li explica que la seva missió consisteix a fer que tot funcioni de la manera més equilibrada possible. També destaca la importància de dotar els professionals de la cadena dels mitjans necessaris perquè puguin fer la millor televisió possible. Per Francesc Escribano, les noves tecnologies permeten l'emissió de més canals, un fet que ha d'aprofitar TV3 per ser més competitiva i assegurar que el català estigui present a la televisió en el futur. El director de TV3 diferencia entre televisió pública i privada i destaca que, en el cas de la pública, el més important és l'espectador. També comenta que, tot i que s'ha d'assegurar un producte de qualitat, les audiències també s'han de tenir en compte.

Total 500 resultats
per pantalla
Pantalla de 50

Àrea professorat

Programació educativa