Inici » Resultats de cerca avançada

Resultats de cerca avançada

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 3 resultats
per pantalla
Pantalla de 1
Distrito 9
Àudio

Educació artística Tecnologia Distrito 9

 • Data 2009
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Cultura audiovisual, Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

Aquests dies tenim als cinemes la darrera producció de Peter Jackson: Distrito 9, una pel·lícula de ciència ficció amb cos i sense esquerdes, com feia temps que no teniem ocasió de veure a la gran pantalla. Distrito 9 és un còctel de divertides concessions al cinema bandarra de sèrie B aromatitzat amb un munt d'evocacions al manga japonès. Peter Jackson i el director, Neill Blomkamp, que per cert s'estrena com a tal al gran format, estaven treballant plegats al projecte de portar el videojoc Halo al cinema, una pel·licula que té prevista la seva estrena l'any 2012,... i com qui no vol la cosa, a mig camí es treuen de la màniga aquesta petita obra mestra. L'argument de Distrito 9 és una trama político-conspiranoica d'experiments secrets sobre uns alienígenes i la seva tecnologia, que accidentalment aterren a Sud-àfrica sense cap mena de pretensió hostil contra l'espècie humana. Els humans, doncs, acaben convertits en els dolents de la pel·lícula i la nau queda reclosa durant prop de 30 anys al districte 9, una mena de despietat camp de concentració, aïllat de la resta del món i custodiat sota el més estricte secret militar. Com us dèiem, un divertiment inspirat a un videojoc que acaba convertit en un important referent de ciència ficció. La pel·licula queda totalment oberta a una segona part o, qui sap? En el millor dels casos, fins i tot una sèrie televisiva, tal com va passar, ara fa fa 13 anys amb Stargate. De fet s'ha de dir que Neill Blomkamp va ser un dels principals responsables del efectes especials a la coneguda telesèrie sobre aquesta pel·lícula protagonitzada per Richard Dean Anderson.

Els transports en l'esport
Vídeo

Educació artística Tecnologia Els transports en l'esport

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Cultura audiovisual, Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

Els vehicles que es desplacen fins al lloc de la notícia per informar d'esdeveniments de tot tipus, amb cobertura especial d'esdeveniments esportius, són les unitats mòbils. "Transfer" les descobreix aquest capítol. Les unitats mòbils porten a l'interior diverses màquines per a la transmissió en directe de programes de televisió. La producció de programes televisius no es limita als recintes tancats dels estudis de televisió, o platós, sinó que les càmeres són al carrer per copsar la realitat i difondre-la a tot el món. Dins d'una unitat mòbil es transporten les càmeres de televisió i la resta d'equipaments, que són sistemes de control d'imatge i so. Per exemple, durant la transmissió d'un partit de futbol, les càmeres es col·loquen per tot el camp i envien les imatges al control de realització de la unitat mòbil. Al control es mesclen les imatges de cada càmera i s'envien a l'emissora de televisió, des d'on el senyal del partit es distribueix arreu. Segons la mida, les unitats mòbils poden ser grans, mitjanes o lleugeres. Les més grans són per a produccions a gran escala i tenen la capacitat de treballar amb vint-i-quatre càmeres o més. Les mitjanes tenen un control de realització més petit i són útils per gravar notícies i editar-les. Les unitats mòbils lleugeres porten dues càmeres i serveixen per a connexions en directe. Salvador Bartomeu, conductor de l'autocar del primer equip del Barça, parla dels desplaçaments de l'equip. Quan hi ha grans esdeveniments esportius, la mobilitat no afecta només les unitats mòbils. En una ciutat on es disputi un derbi futbolístic amb grans aglomeracions, cal reordenar la mobilitat general i activar una sèrie de mesures especials perquè no es col·lapsi. Aquestes mesures s'apliquen especialment al transport públic.

El vi biodinàmic / Els musclos del Delta
Vídeo

Tutoria Tecnologia Ciències naturals El vi biodinàmic / Els musclos del Delta

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Tutoria, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències de la naturalesa / Física i química / Biologia i geologia

El programa "Al vostre gust" visita la Conca de Barberà per conèixer com s'elabora el vi biodinàmic, i el Delta de l'Ebre, una important zona productora de musclos i ostres. A Catalunya hi ha cinc-cents trenta cellers embotelladors de vi, cinquanta dels quals fan vi ecològic. No hi ha un registre, però, de quants es dediquen a elaborar vi biodinàmic. Joan Ramon Escoda, del celler Escoda-Sanahuja, a Prenafeta, a la Conca de Barberà, elabora vi biodinàmic. Els seguidors de l'agricultura biodinàmica rebutgen els pesticides i els fertilitzants químics de síntesi i fan servir una sèrie de productes que preparen ells mateixos. Aquest sistema de producció, primer al camp i després al celler, va més enllà de l'ecologisme, ja que es basa en el triangle "home-terra-cosmos". Una filosofia de vida que, a més, fa que es produeixin uns vins de gran qualitat i amb molta personalitat, tal com comenta Àngel Garcia Petit, enòleg i sommelier. El programa també viatja fins al delta de l'Ebre per veure com es crien els musclos a la badia dels Alfacs. Agustí Bertomeu, de la Unió de Productors de Mol·luscos del Delta, mostra les muscleres de la zona i explica com es depuren i es deixen reposar els musclos abans de ser aptes per al consum. Tot seguit, en un restaurant, un cuiner explica dos detalls importants: quan són encara crus, els musclos oberts s'han de llençar; mentre que, un cop cuits, si n'hi ha algun que no està obert del tot no passa res. La nutricionista de la Fundació Alícia, Elena Roura, parla de les propietats nutricionals dels musclos, rics en ferro, calci i vitamines.

Total 3 resultats
per pantalla
Pantalla de 1

Àrea professorat

Programació educativa