Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 5 resultats
per pantalla
Pantalla de 1
Pinotxo
Vídeo

Tutoria Llengües i literatura Pinotxo

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Tutoria

En Pinotxo visita "La cuina dels titelles" i mostra com es fa el plat més popular del seu país, Itàlia: la pizza. L'Ajudant se sorprèn en veure que en Pinotxo és de fusta i es belluga amb fils. Mentre es fa la pizza, en Pinotxo explica moltes coses que fa al seu país, però aviat s'adonaran que no totes són veritat quan descobreixen que li creix el nas quan diu mentides. Per fer la pizza necessiten molts ingredients que no tenen a la cuina: xampinyons, olives, formatge, mozzarella, pernil dolç, salami, tonyina, tomàquet... Hauran de cridar l'Aconseguidor perquè els vagi a buscar.

Pinocchio
Vídeo

Llengües i literatura Pinocchio

 • Data 2005
 • Idioma Anglès
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Llengua estrangera

Les Tres Bessones han aparegut al conte "Pinocchio". En aquesta aventura en anglès acompanyen en Geppetto per salvar el seu fill Pinotxo. Al final, la màgia de la Bruixa Avorrida farà que tot acabi bé. En Geppetto transforma una peça de fusta en el fill que sempre havia volgut tenir. En Pinotxo pren vida i es capaç de parlar i de caminar, però, cada vegada que diu una mentida, el nas li creix una mica. En Pinotxo s'escapa i va a un parc d'atraccions, on un home el converteix en un ase. En Geppetto i les Tres Bessones el volen rescatar, però, al final, és en Pinotxo qui salva el seu pare i les tres germanes. En aquest capítol hi apareixen paraules i expressions en anglès com ara: "log", "special piece of wood", "to cut out", "to tickle", "tree", "son", "children", "to wake up", "alive", "arms", "legs", "good fortune", "to marry", "to yearn", "of my own", "all night long", "old block of wood", "dangerous", "nose", "to grow", "worried sick", "proud", "peculiar", "to tell a lie", "mistake", "worse", "fairground", "angry", "naughty", "puppets", "rascal", "to trade", "schoolbook", "price", "admission", "to break", "heart", "plans", "cold and hungry", "to burn", "to rescue", "worth", "to build", "roaring hot fire", "breakfast", "to cook", "meal", "paint", "barely dry", "upset", "smarten up", "bumper cars", "donkey", "the coolest place in the world", "to trap", "frightened", "the farmer's market", "truck", "to set sail", "precious", "Olympics", "to drown", "whale", "to swim", "to save", "happy ending" o "miracle".

Un Pinotxo a casa: quantes mentides!!!
Àudio

Tutoria Un Pinotxo a casa: quantes mentides!!!

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres, Tutoria

"Quaderns de pedagogia" és un espai dedicat als pares, que tracta de les qüestions que més els preocupen en relació amb els seus fills: educació, relació pares-fills, qüestions de salut, ensenyament... Tant podem parlar de nadons com de nois i noies adolescents. L'objectiu és apuntar un tema, comptar amb l'assessorament d'un expert (psicòleg, pedagog, mestre...) i recomanar altres espais on trobar més informació (llibres, pàgines web...).

Llibres de família, amb la Care: l'adopció
Àudio

Tutoria Llibres de família, amb la Care: l'adopció

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures", presentat per en Carles Capdevila, la Care Santos parla a la seva secció "Llibres en família" del llibre de Carme Vilaginés "L'altra cara de l'adopció, aspectes emocionals que no s'expliquen" publicat per "L'esfera", on s'expliquen aspectes de l'adopció que són més complicats i pocs clars. També es comenta el llibre "Pinotxo" publicat per "La Galera", una novel·la d'aventures amb moments molt divertits i tendres. També es parla de la novel·la "Sense la mare" de Gisela Pou i publicat per "La columna" on s'explica la història d'una nena que es queda sense mare als 6 anys i els trastorns que això li provoca. L'escriptora Care Santos, mare de tres criatures, busca en tota mena de llibres consol, ajuda o motius per a l'optimisme. Manuals per a pares, novel·les o memòries que relaten la infantesa o contes per a nens i joves. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

Robots
Vídeo

Tecnologia Robots

 • Data 2006
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

De robots, n'hi ha de moltes menes. "Bit@bit" explica què són i com funcionen. El programa també entrevista l'actriu Paula Vives, que intervé a "El cor de la ciutat". El primer robot de la història es pot trobar en la mitologia grega. Pigmalió va fer l'estàtua de marbre de Galatea i, com que era tan guapa, va demanar a Afrodita que li donés vida. En Pinotxo també està considerat un robot, en el sentit que algú dóna vida a una cosa que no en té. Un robot és un dispositiu mecànic que pot fer operacions automàtiques gràcies a la intel·ligència artificial, és a dir, a la capacitat de prendre decisions, tal com fan els humans. Hi ha robots més intel·ligents que d'altres. Els que ho són menys fan feines automàtiques i repetitives, com ara la maquinària d'una fàbrica. Els que tenen més intel·ligència són capaços, per exemple, de jugar a escacs. Quan una màquina substitueix una part d'una persona es parla d'un ciborg. Els robots amb un aspecte físic semblant al dels humans s'anomenen androides o humanoides. Alguns robots humanoides són l'Asimo, que es mou com un humà, o el robot Wakamaru, que té un vocabulari de deu mil paraules. Els robots també poden imitar animals, com l'Aibo, un gos robot de Sony. Isaac Asimov va establir a les seves novel·les tres lleis que han de seguir els robots: no poden fer mal als éssers humans ni permetre que pateixin cap mal, han d'obeir les seves ordres i s'han de protegir a si mateixos. La primera llei preval sobre la segona, i la segona, sobre la tercera. A l'espai de l'entrevista, l'actriu d'"El cor de la ciutat" Paula Vives, que també estudia teatre i batxillerat, explica com fa servir les noves tecnologies, especialment el "messenger". Finalment, el "Bit@l'aula" mostra com els alumnes de l'IES Els Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, reciclen i aprofiten el material informàtic.

Total 5 resultats
per pantalla
Pantalla de 1

Àrea professorat

Programació educativa