Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 39 resultats
per pantalla
Pantalla de 4
Programa de competència social (CEIP L'Estació de Sant Feliu de Guíxols / CEIP L'Amistat de Figueres)
Vídeo

Tutoria Programa de competència social (CEIP L'Estació de Sant Feliu de Guíxols / CEIP L'Amistat de Figueres)

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Tutoria

Reportatge sobre el problema d'educació en competència social desenvolupat pel CEIP l'Estació (Sant Feliu de Guíxols) i CEIP Amistat (Figueres).

L'amistat
Vídeo

Llengües i literatura L'amistat

 • Data 2008
 • Idioma Anglès
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Llengua estrangera

En aquesta edició del concurs "Play", els alumnes que hi participen han de cantar temes musicals en anglès relacionats amb l'amistat. Els alumnes que interven en aquest capítol provenen del CEIP Dolors Monserdà-Santapau, de Barcelona, i del CEIP Bonavista, de Castellar del Vallès. Les cançons que han d'interpretar són "Ain't No Mountain High Enough", de Marvin Gaye; "You've Got a Friend in Me", de la banda sonora del film "Toy Story"; "You've Got a Friend", de Carole King, i "Friends Will Be Friends", de Queen. Després de sentir els temes, els participants han de respondre a una pregunta relacionada amb la seva lletra. A la prova següent, de matemàtiques, els alumnes han de donar en anglès el resultat de diverses sumes i restes plantejades per en Harper. Tot seguit, els participants han de trobar un parany lingüístic amagat en una paròdia de la pel·lícula "Schrek". Finalment, el programa fa un repàs del vocabulari en anglès relacionat amb l'ordinador: "click", "webcam", "online", "e-mail", "mouse", "download", "DVD" i "out".

Llibres de família, amb la Care: L'amistat
Àudio

Llengües i literatura Llibres de família, amb la Care: L'amistat

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Llengua catalana i literatura

Care Santos parla de grans novel·les sobre l'amistat, com "L'amic retrobat" de Fred Uhlman i "Anticrista", d'Amelie Nothomb. Fragment del programa que correspon a la secció de'n Lluís Gavaldà, "Paradoxes d'un pare perplex", on el cantant reviu els moments més intensos i més divertits d'un pare novell, a partir de la seva experiència pròpia com a pare amb un anyet de rodatge. "Eduqueu les criatures" enceta la tercera temporada amb ganes d'abordar el tema més complicat del món: la conciliació de feina, vida, repartiment de tasques a casa i fer créixer les criatures. Estrenem secció, titulada "Concilia... què?", on abordarem històries reals de gent que aconsegueix el miracle de fer compatible tenir canalla, tenir vida pròpia i arribar a final de mes. També convocarem els oients a triar les millors cançons de la història de la música relacionades amb la maternitat i la paternitat. I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors.

Els primers cops: m'ha mossegat un gos!
Àudio

Tutoria Els primers cops: m'ha mossegat un gos!

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Tutoria

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures", presentat per en Carles Capdevila, Albert Espinosa parla a la seva secció "Els primers cops" de quan va haver de renunciar a una amistat a causa de les mossegades d'un gos. "Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort. La Care Santos, escriptora i mare de tres criatures presentarà l'espai dedicat als llibres. En Lluís Gavaldà, artista i pare primerenc forma part de l'equip d'aquest programa i col·laborarà habitualment amb una secció "pp pp", primeres passes del pare primerenc. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques. Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor". "Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

Implica'T amb La Marató de TV3
Vídeo

Tutoria Implica'T amb La Marató de TV3

 • Data 2012
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Tutoria

El projecte Implica't és el fruit d'un equip de persones generoses, solidàries i compromeses, vinculades al món de l'educació i que comparteixen entre elles una amistat que les porta a endegar projectes com el que tot seguit us presentem. Un projecte lligat a la Marató de TV3 i que té com a objectiu fonamental treballar la solidaritat a les aules.

Entre amics
Vídeo

Tutoria Educació artística Entre amics

 • Data 2011
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tutoria, Educació visual i plàstica

Aquest és el curtmetratge "Entre amics", realitzat pels alumnes de de 3r d'ESO de l'Institut Les Corts de Barcelona dins el marc de "Cinema en curs", un projecte experimental de tallers de cinema a escoles i instituts públics de Catalunya. La iniciativa consisteix en una sèrie de tallers que es desenvolupen en horari lectiu, impartits per un equip de mestres o professors i un professional del cinema. Al llarg de tot el curs, els tallers comparteixen un programa comú de pràctiques i visionats de fragments de pel·lícules, articulat cada any entorn d'una qüestió cinematogràfica diferent. L'any acadèmic 2010-2011 s'ha dedicat a la filmació del personatge.

De tu a tu
Vídeo

Tutoria Ciències socials De tu a tu

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències socials, geografia i història, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Tutoria, Geografia

Aquest capítol de "Tot un món" té com a protagonista un pagès empordanès que ajuda moltes persones immigrades. Narcís Geli és un pagès d'Espolla, a l'Alt Empordà. Fa uns quants anys, el seu fill es va morir i va haver de contractar un treballador bolivià perquè l'ajudés a les vinyes i els oliverars. Aquest home li va presentar la seva família i amics i van començar una relació molt estreta que va portar el Narcís a ajudar-los en tot el que podia. Aquesta iniciativa s'ha convertit en un dels principals objectius de la seva vida. Judith Pérez és una de les persones que en Narcís va ajudar en el moment que va arribar a Catalunya, ara fa set anys. D'aquesta relació n'ha nascut una bona amistat.

Presos
Vídeo

Tutoria Ciències socials Llengües i literatura Presos

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Ciències socials, geografia i història, Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, Tutoria, Llengua catalana i literatura, Filosofia i ciutadania / Història de la filosofia

"Sense embuts" visita el Centre Penitenciari Brians per parlar amb vuit interns que saben que passaran els pròxims anys entre les quatre parets d'una cel·la. A les presons catalanes hi ha gairebé 10.000 interns. Al voltant de 750 són dones. L'any passat, 155 interns van fugar-se durant un permís i 29 persones van morir a la presó per sobredosi o suïcidi. En Josep, l'Antònia, en Ricardo, en Cayetano, en Carles, l'Enriqueta, la Pilar i en Víctor són interns de la presó de Brians. Expliquen com compten els dies, com ocupen el temps, què pensen, quan sortiran, què han fet i quina condemna tenen. També recorden com va ser el primer dia a la presó i parlen dels moments dolents del dia i de les persones i de les coses que troben a faltar. També expliquen com són les comunicacions amb l'exterior, per carta, telèfon o amb un vis-a-vis. Així mateix, tracten altres temes com ara l'amistat a la presó, la idea de fugar-se, la rehabilitació o com s'imaginen el futur.

Granados-Casals, amistat més enllà de la música. Núria Ballester, Mònica Pagès, Romà Escalas.
Àudio

Educació artística Granados-Casals, amistat més enllà de la música. Núria Ballester, Mònica Pagès, Romà Escalas.

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Música, Història de la música i de la dansa

En aquest capítol de "Vistes al mar" oferim una mirada a la nostra música. Un programa presentat i realitzat per Xavier Xavarria amb el suport de l'equip de Catalunya Ràdio. Els protagonistes d'aquest capítol són dos músics que van ser grans amics: Enric Granados i Pau Casals. En aquest apropament entendrem millor tots dos músics i la seva obra. Enric Granados i Pau Casals es van conèixer l'any 1891 a Barcelona. Granados tenia 24 anys i Casals 15 anys, ambdós es van convertir en grans amics. Dos caràcters oposats i dos estètiques contraposades per dos esperits bessons. En Xavier Chavarria i el seu equip ens apropen a la música catalana i als protagonistes de la vida musical d'avui dia.

Com entendre'ns amb un fill adolescent
Àudio

Tutoria Com entendre'ns amb un fill adolescent

 • Data 2008
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Educació per al desenvolupament personal i la ciutadania

En aquest capítol es posa de manifest la tasca força complicada de ser pares d'un fill/a adolescent donant pautes i orientacions per fer-ho més fàcil. "Quaderns de pedagogia" és un espai dedicat als pares, que tracta de les qüestions que més els preocupen en relació amb els seus fills: educació, relació pares-fills, qüestions de salut, ensenyament... Tant podem parlar de nadons com de nois i noies adolescents. L'objectiu és apuntar un tema, comptar amb l'assessorament d'un expert (psicòleg, pedagog, mestre...) i recomanar altres espais on trobar més informació (llibres, pàgines web...).

Total 39 resultats
per pantalla
Pantalla de 4

Àrea professorat

Programació educativa