Inici » Resultats de cerca

Resultats de cerca

RSS

Ordenaciˇ segons criteri de cerca i data de producciˇ

Total 2 resultats
per pantalla
Pantalla de 1
La petjada ecol˛gica de Catalunya
VÝdeo

Tutoria CiŔncies socials CiŔncies naturals La petjada ecol˛gica de Catalunya

  • Data 2007
  • Idioma CatalÓ
  • Nivell Batxillerat Educaciˇ PrimÓria Educaciˇ SecundÓria Obligat˛ria
  • └rea CiŔncies socials, geografia i hist˛ria, Educaciˇ per al desenvolupament personal i la ciutadania, Educaciˇ per al desenvolupament personal i la ciutadania , CiŔncies de la terra i del medi ambient, CiŔncies de la naturalesa / FÝsica i quÝmica / Biologia i geologia, Coneixement del medi: natural

Actualment, en menys de deu mesos consumim els recursos que la Terra genera en un any. "El medi ambient" explica les mesures que caldria prendre per corregir aquesta tendŔncia. La petjada ecol˛gica permet calcular quina superfÝcie ecol˛gicament productiva necessitarÝem per produir tots els recursos que consumim i assimilar tots els residus que generem. En el cas del planeta, necessitarÝem dues vegades i mitja la superfÝcie de la Terra per satisfer les nostres necessitats. Per˛, ˛bviament, hi ha moltes diferŔncies entre pa´sos. En el cas de Catalunya, la petjada individual, la superfÝcie necessÓria per habitant, Ús de 3,83 hectÓrees. ╔s el que necessita de mitjana cada catalÓ per produir l'energia i els aliments que consumeix i per abocar els residus i absorbir els contaminants que genera. La petjada individual ha disminu´t una mica en els darrers anys, mentre que la petjada del conjunt de Catalunya ha augmentat. La petjada territorial de Catalunya Ús molt elevada: ens caldria vuit vegades la superfÝcie del paÝs per satisfer les nostres necessitats. El valor Ús semblant a la mitjana europea, per˛ estÓ molt per sobre de la mitjana mundial. La petjada ecol˛gica ens indica que vivim per sobre de la capacitat del territori, perquŔ consumim combustibles f˛ssils que han trigat milions d'anys a formar-se o perquŔ importem recursos d'altres pa´sos. En qualsevol cas, per reduir la petjada hi ha algun objectiu clau: produir el mateix amb menys energia. Altres mesures haurien de ser augmentar el pes de les energies renovables i disminuir la generaciˇ de residus. D'aquesta manera evitarÝem consumir tan de pressa el crŔdit que, de moment, ens dˇna el planeta.

SuŔcia: creixement econ˛mic amb menys emissions
VÝdeo

CiŔncies socials SuŔcia: creixement econ˛mic amb menys emissions

  • Data 2009
  • Idioma CatalÓ
  • Nivell Educaciˇ SecundÓria Obligat˛ria
  • └rea CiŔncies socials, geografia i hist˛ria

SuŔcia es troba entre els pa´sos europeus que emeten menys CO2. "El medi ambient" explica les mesures que ha pres aquest paÝs n˛rdic per harmonitzar l'economia i el medi ambient. La famÝlia Riedel viu a Estocolm. Juntament amb 39 famÝlies mÚs, ha participat en un estudi promogut pel municipi de la capital sueca per avaluar el que s'anomena "petjada ecol˛gica". Durant tres mesos, van apuntar tot el que compraven, quants quil˛metres feien en cotxe, quins aliments prenien i d'on procedien, per quantificar les emissions de di˛xid de carboni. La campanya inclo´a visites amb recomanacions per reduir aquestes emissions. L'objectiu Ús que, d'aquÝ a dos anys, les emissions disminueixin un 10%. SuŔcia es troba entre els pa´sos europeus que emeten menys CO2, per˛ no es conforma amb el que ha assolit fins ara i planteja objectius mÚs ambiciosos. Una de les seves eines Ús l'impost sobre el carboni, que proporciona cada any a l'Estat 15.000 milions de corones, Ús a dir, 1.400 milions d'euros. Al costat dels instruments financers, SuŔcia aposta fermament per energies alternatives. A Link÷ping, a 200 quil˛metres al sud d'Estocolm, hi ha una de les plantes de biogÓs mÚs grans d'Europa. Cada dia hi arriben camions que porten deixalles orgÓniques, procedents sobretot de la ind˙stria alimentÓria. Quan es descomponen, produeixen biogÓs, que s'utilitza en vehicles a motor. Molts autom˛bils el fan servir, per˛ un dels grans consumidors Ús el mateix municipi, on hi ha 70 autobusos que funcionen amb aquest combustible.

Total 2 resultats
per pantalla
Pantalla de 1

└rea professorat

Programaciˇ educativa