Inici » Resultats de cerca avançada

Resultats de cerca avançada

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 9 resultats
per pantalla
Pantalla de 1
Quin Nadal!
Vídeo

Educació artística Llengües i literatura Quin Nadal!

 • Data 2009
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Educació artística: visual i plàstica, Llengua catalana i literatura

En aquest capítol, "Una mà de contes" presenta "Quin Nadal!", un conte basat en l'obra "Nens captaires", de finals del segle XVII i de pintor desconegut. Aquest quadre es troba al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Era la Nit de Reis. Havia nevat i en Rafael tenia molt de fred. Era la primera vegada que es posava a demanar al carrer principal. L'acompanyava el seu amic Joan, que feia dos dies que no menjava i que tenia una cama trencada. En Rafael i en Joan eren orfes, i aquell fred hivern no havien tingut més remei que demanar per subsistir. Aquella nit, però, a diferència d'altres, els dos nens sí que van rebre la visita dels Reis Mags. En Rafael i en Joan mai no van oblidar aquell Nadal.

El petit avet
Vídeo

Tutoria Llengües i literatura El petit avet

 • Data 2001
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Tutoria, Llengua catalana i literatura

Mitjançat diverses tècniques, un artista il·lustra en aquest capítol del programa "Una mà de contes" la història d'"El petit avet". Hi havia una vegada un avet que vivia al cim d'una muntanya. Cada any, abans de Nadal, hi anaven els llenyataires amb les seves destrals a buscar els millors arbres per convertir-los en arbres de Nadal. L'avet veia com agafaven els seus germans i amics, però a ell el veien massa petit. Un dia hi va arribar una família que buscava un avet per a casa seva. Les dues filles van triar el petit avet i el van carregar al cotxe. L'avet estava molt content perquè finalment seria un arbre de Nadal. A casa el van guarnir i el van envoltar de regals. L'avet va passar uns dies molt feliços fins que el Nadal va acabar. Aleshores, el pare va voler convertir-lo en llenya, però, en veure que l'avet tremolava, es va adonar que encara era viu i el va plantar al jardí i el va regar. Ha passat molt de temps i cada Nadal la família continua guarnint l'avet i posant-hi una estrella a dalt de tot.

En Salvador i l'oca de Nadal
Vídeo

Tutoria Educació artística Ciències socials Llengües i literatura Matemàtiques En Salvador i l'oca de Nadal

 • Data 2001
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Educació artística: visual i plàstica, Matemàtiques, Tutoria, Llengua catalana i literatura, Coneixement del medi: social i cultural

En aquest capítol del programa "Una mà de contes" s'explica el conte '"En Salvador i l'oca de Nadal" mentre un artista l'il·lustra fent servir el seu pinzell. En Salvador vivia en una ciutat famosa per les seves oques. Cada dia menjava sopa de verdura i somiava amb l'oca farcida que cada Nadal cuinava sa mare. Un any, però, va caure una nevada que va matar de fred totes les oques, tret de la més vella i escandalosa. En Salvador va decidir portar aquesta oca al rei com a regal. El rei va dir a en Salvador que si li deia com repartir l'oca entre ell, la reina i les dues princeses li faria un regal. El rei va quedar content amb la resposta d'en Salvador i li va regalar mitja dotzena d'oques. Un noble avariciós ho va saber i va decidir portar al rei set oques com a regal. El rei li va demanar com repartiria les oques entre ell, la reina i les dues princeses. La seva resposta no va convèncer el rei, que va fer venir en Salvador. La resposta d'en Salvador sí que li va agradar, així que va decidir regalar-li sis oques cada any. Amb les oques que rebia cada any del rei, en Salvador va aconseguir tenir una gran granja amb moltes oques, i tothom el coneixia per en Salvador Oques.

El ninot de neu
Vídeo

Tutoria Educació artística Llengües i literatura Ciències naturals El ninot de neu

 • Data 2001
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Educació artística: visual i plàstica, Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres, Descoberta de l'entorn, Llengua catalana i literatura

Fent servir la tècnica del "collage", en aquest capítol d'"Una mà de contes" una artista il·lustra la història d'"El ninot de neu". La Laia, en Guillem, la Marta i l'Àlex passaven junts les vacances de Nadal. Un dia van decidir fer un ninot de neu. Primer van arrodonir una bola grossa de neu per fer-ne el cos, però dins s'hi van deixar una petita pala. Després van fer una bola petita per al cap i hi van posar els ulls i el nas. Van acabar el ninot amb uns botons, una bufanda i un barret. Quan els nens van marxar, el ninot es va trobar un gos. El ninot li va dir que volia viatjar fins al Sol i li va demanar que li expliqués com era una llar de foc. El gos li va dir que si mirava cap a la casa de la Marta en veuria una. El ninot va quedar fascinat pel foc. L'endemà al matí, els nens es van adonar que el ninot ja no hi era i que sobre la neu només hi havia la bufanda, el barret i una pala de ferro. La Laia va pensar que el ninot s'havia fos per culpa de la pala.

Carolina i el tió
Vídeo

Tutoria Educació artística Ciències socials Llengües i literatura Ciències naturals Carolina i el tió

 • Data 2001
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Educació artística: visual i plàstica, Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres, Descoberta de l'entorn, Tutoria, Llengua catalana i literatura, Coneixement del medi: social i cultural

En aquest capítol del programa "Una mà de contes", una artista fa un muntatge amb tota mena d'objectes per il·lustrar el conte de "Carolina i el tió". A la Carolina li agradava molt el Nadal, era la seva època preferida. Amb els seus pares, va col·locar el tió tapat amb una manteta al costat de la llar de foc. A la nit, la Carolina va destapar el tió i hi va entrar a dins per conèixer el misteri dels regals. L'interior del tió era molt fosc i va començar a caminar. Hi va veure moltes joguines: un osset, nines, llapis de colors, una bicicleta... Un conillet molt enfadat la va renyar i li va dir que estava prohibit entrar dins el tió. Les joguines van decidir tancar la Carolina al magatzem de les llaminadures. Allà, la Carolina va conèixer l'Ot, un ogre que en comptes d'espantar feia riure. De sobte, el tió va començar a trontollar. Eren els pares de la Carolina, que hi donaven garrotades i cantaven una cançó. Aleshores, la Carolina i l'Ot en van sortir disparats fins a anar a parar sota els peus dels pares.

Llibres de família, amb la Care: el setembre
Àudio

Llengües i literatura Llibres de família, amb la Care: el setembre

 • Data 2007
 • Idioma Català
 • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Llengua catalana i literatura

En aquest capítol es fa una introducció a la situació d'estrés que pateixen moltes famílies quan arriba el mes de desembre: final de trimestre escolar, concerts, àpats familiars, festes socials, Nadal, Reis, vacances escolars... També fa una petita reflexió a l'entorn de l'adolescència. L'escriptora Care Santos, mare de tres criatures, busca en tota mena de llibres consol, ajuda o motius per a l'optimisme. Manuals per a pares, novel·les o memòries que relaten la infantesa o contes per a nens i joves.

Santa Claus
Vídeo

Llengües i literatura Santa Claus

 • Data 2005
 • Idioma Anglès
 • Nivell Educació Primària
 • Àrea Llengua estrangera

Les Tres Bessones visiten el poble de Santa Claus, d'on surten els regals que omplen les cases dels nens cada Nadal. Santa Claus llegeix les cartes dels nens i nenes, i, cada Nadal, els porta els regals que han demanat. Fa, però, una excepció: no els du mai armes de joguina o jocs de guerra. Mister Bang no hi està d'acord i vol que tothom tingui armes el dia de Nadal, però les Tres Bessones i Santa Claus aconsegueixen aturar-lo. Al llarg d'aquest episodi, els protagonistes fan servir expressions i paraules en anglès com ara: "Christmas", "village", "to prepare", "presents", "children", "helper", "delivery", "trucks", "toys", "assistant", "wharehouse", "to read", "letter", "bicycle", "videogame", "toy gun", "to stop", "war game", "to approve", "to find", "gasoline", "computer", "magic road", "to confuse", "to disappear", "all over the world" o "list".

Eth pipòt de nhèu
Vídeo

Educació artística Llengües i literatura Eth pipòt de nhèu

 • Data 2001
 • Idioma Occitan dera Val d'Aran
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Educació artística: visual i plàstica, Llengua aranesa a la Val d'Aran

En tot tier era tecnica deth "collage", en aguest capítol d'"Ua man de condes" ua artista illustre era istòria d'"Eth pipòt de nhèu". Laia, Guilhèm, Marta e Àlex passaven amassa es vacances de Nadau. Un bèth dia determinèren de hèr un pipòt de nhèu. Prumèr arrredoniren ua bòla gròssa de nhèu entà hèr-ne eth còs, mès laguens s'i deishèren ua pichona pala. Dempús heren ua bòla petita entath cap e i meteren es uelhs e eth nas. Acabèren eth pipòt tamb uns botons, un tapaboques e un capèth. Quan es mainatges se n'anèren, eth pipòt se trapèc un can. Eth pipòt li didec quer voleve viatjar enquiath Solei e li demanèc que li condèsse se coma ère un larèr de tumenèja. Eth can li didec que se guardave entà çò de Marta ne veirie un. Eth pipòt demorèc embelinat peth huec. Londeman maitin, es mainatges se n'encuedèren qu'eth pipòt ja non i ère pas e que dessús era nhèu sonque i demorave qu'eth tapaboques e ua pala de hèr. Laia se pensèc qu'eth pipòt s'avie delit peth tòrt dera pala. *** Fent servir la tècnica del "collage", en aquest capítol "d"Una mà de contes" una artista il·lustra la història d'"El ninot de neu". La Laia, en Guillem, la Marta i l'Àlex passaven junts les vacances de Nadal. Un dia van decidir fer un ninot de neu. Primer van arrodonir una bola grossa de neu per fer-ne el cos, però dins s'hi van deixar una petita pala. Després van fer una bola petita per al cap i hi van posar els ulls i el nas. Van acabar el ninot amb uns botons, una bufanda i un barret. Quan els nens van marxar, el ninot es va trobar un gos. El ninot li va dir que volia viatjar fins al Sol i li va demanar que li expliqués com era una llar de foc. El gos li va dir que si mirava cap a la casa de la Marta en veuria una. El ninot va quedar fascinat pel foc. L'endemà al matí, els nens es van adonar que el ninot ja no hi era i que sobre la neu només hi havia la bufanda, el barret i una pala de ferro. La Laia va pensar que el ninot s'havia fos per culpa de la pala.

Eth pichon auet
Vídeo

Educació artística Llengües i literatura Eth pichon auet

 • Data 2001
 • Idioma Occitan dera Val d'Aran
 • Nivell Educació Infantil Educació Primària
 • Àrea Comunicació i llenguatges, Educació artística: visual i plàstica, Llengua aranesa a la Val d'Aran

Per miei d'un certan nombre de tecniques, un artista illustre en aguest capítol deth programa "Ua man de condes" era istòria d'"Eth pichon auet". Un viatge ère un auet que demorave ath som d'ua montanha. Cada an, abantes de Nadau, i anaven es boscatèrs tamb es sues destraus (piques) anar cercar es mielhors arbes entà virar-les en arbes de Nadau. Er auet vedie coma cuelhien es sòns frairs e amics, mès ada eth lo vedien massa petit. Un dia arribèc ua familha que cercave un auet entà casa sua. Es dues hilhes alistèren eth pichon auet e lo carguèren en coche. Er auet ère fòrça content donc fin finau serie un arbe de Nadau. En casa l'ornèren e entornegèren de presents. Er auet passèc uns dies plan erosi enquiath qu'eth Nadau acabèc. Alavetz, sa papa volec hèr-ne lenha d'eth, mès, en veir qu'er auet s'estrementie, se n'encuedèc qu'encara ère viu e lo plantèc en jardin e l'adaigüèc. A passat plan de temps e toti es Nadaus era familha seguís ornant er auet e metent-i ua estela ath cap deth cimalh. *** Mitjançat diverses tècniques, un artista il·lustra en aquest capítol del programa "Una mà de contes" la història d'"El petit avet". Hi havia una vegada un avet que vivia al cim d'una muntanya. Cada any, abans de Nadal, hi anaven els llenyataires amb les seves destrals a buscar els millors arbres per convertir-los en arbres de Nadal. L'avet veia com agafaven els seus germans i amics, però a ell el veien massa petit. Un dia hi va arribar una família que buscava un avet per a casa seva. Les dues filles van triar el petit avet i el van carregar al cotxe. L'avet estava molt content perquè finalment seria un arbre de Nadal. A casa el van guarnir i el van envoltar de regals. L'avet va passar uns dies molt feliços fins que el Nadal va acabar. Aleshores, el pare va voler convertir-lo en llenya, però, en veure que l'avet tremolava, es va adonar que encara era viu i el va plantar al jardí i el va regar. Ha passat molt de temps i cada Nadal la família continua guarnint l'avet i posant-hi una estrella a dalt de tot.

Total 9 resultats
per pantalla
Pantalla de 1

Àrea professorat

Programació educativa