Inici » Resultats de cerca avançada

Resultats de cerca avançada

RSS

Ordenació segons criteri de cerca i data de producció

Total 500 resultats
per pantalla
Pantalla de 50
Miguel Rosa gestionando un crisol de culturas
Àudio

Tutoria Tecnologia Miguel Rosa gestionando un crisol de culturas

 • Data 2014
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Tutoria

En aquest programa ens endinsarem en el món de la interculturalitat i el seu aprofitament al centre per a la sensibilització de la comunitat educativa amb la convivència i coexistència de diferents maneres de veure les coses. Ens apropem a un Centre d'Educació Infantil i Primària, concretament al San José Obrero de Sevilla, de la mà del seu director Miguel Rosa Castejón. Podeu gaudir de les seves reflexions al seu blog on podeu llegir coses como aquesta, del seu darrer post: "Seguirem treballant dur, somiant amb una Educació de qualitat, vivint el dia a dia amb desenes de projectes, convivint, somrient i satisfets de realitzar una tasca imprescindible per als nostres nens i nenes. Perquè el CEIP San José Obrero és únic i irrepetible i els que arriben no se'n van, ni volen marxar. Aquesta és la nostra manera de lluitar contra l'estigma." Sense cap mena de dubte és un centre únic. També escoltarem a Rosalía Fernández, presidenta de l'AMPA del centre. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Docentes de Lenguas y la permeabilidad educativa
Àudio

Llengües i literatura Tecnologia Docentes de Lenguas y la permeabilidad educativa

 • Data 2014
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Llengua castellana i literatura, Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Llengües estrangeres

En aquest programa entrevistem al Nacho Gallardo, un dels organitzadors del I Encuentro de Docentes de Lenguas de Educación Secundaria que tindrà lloc a Sevilla el proper 22 de març de 2014. D'altra banda també parlarem amb Juan Pablo Mora, participant en aquesta trobada però amb la particularitat de ser professor d'Universitat. En aquest enllaç podeu trobar més informació sobre aquesta trobada, interessant iniciativa que de ben segur crearà debat a la xarxa. Podeu seguir-lo a twitter @profeslengua14 EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

¿Qué queda de un proyecto colaborativo finalizado?
Àudio

Tecnologia ¿Qué queda de un proyecto colaborativo finalizado?

 • Data 2014
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

En aquest programa entrevistem a sis persones vinculades d'una o altra manera a cinc projectes col·laboratius: Callejeros Literarios (Toni Solano), Un Paseo con Machado (Marcos Cadenato y Maru Domenech), Construyendo Historias (Gregorio Toribio), Piénsame el amor (Jose Daniel García) y Kuentalibros (Carmen Martínez). Ens expliquen en què van consistir aquells projectes, com els van viure i què en va quedar. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Aprendizaje Visual, una puerta de acceso al universo del Autismo
Àudio

Tutoria Tecnologia Aprendizaje Visual, una puerta de acceso al universo del Autismo

 • Data 2014
 • Idioma Castellà
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Tutoria

En aquest programa ens endinsem en el món de l'alumnat d'Educació Especial. Entrevistem a Miriam Reyes, fundadora d'Aprendices Visuales, iniciativa que pretén fer servir les TIC per facilitar el desenvolupament de menors amb trastorns del desenvolupament i aprofitar al màxim el seu potencial. Així mateix, parlem amb Marcos Zamora, de l'associació Autismo Sevilla, que ens explica com fan servir a la seva associació aquest tipus de materials que es desenvolupen a Aprendices Visuales. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Mikel Agirregabiria y los regalos tecnológicos en la navidad infantil
Àudio

Ciències socials Tecnologia Mikel Agirregabiria y los regalos tecnológicos en la navidad infantil

 • Data 2014
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Coneixement del medi: social i cultural

En aquest programa entrevistem a Mikel Agirregabiria amb el que parlem de tot un poc, des del cinquè GetxoBlog celebrat a la localitat biscaïna de Getxo fins i tot sobre la por que de vegades es genera al voltant de les noves tecnologies. Ens aturem en la influència de les tecnologies sobre els més petits i ens dóna la seva opinió sobre la negativa dels treballadors d'Apple i Google a que els seus fills vagin a escoles amb ordinadors o sobre la jove africana d'origen europeu, Tippi Benjamin, que durant la seva infantesa es va envoltar de naturalesa i a l'adolescència viu a França el contrast. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Pedro Jiménez y la Comunicación en Acción
Àudio

Tecnologia Pedro Jiménez y la Comunicación en Acción

 • Data 2013
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

En aquest programa incidirem sobre la interrelació entre l'Educació Formal i No Formal, la qual ja vam tractar anteriorment. En aquest cas ens centrem en el projecte de la Junta d'Andalusía "ComunicAcción", gestionat per ZEMOS98, un col·lectiu que es mou en l'àmbit de l'Educació No Formal i Informal però que porta a terme la capacitació en aspectes audiovisuals del professorat andalús, que així ho va demanar. Amb aquest programa, un centenar de professors i professores, pretenen treballar els mitjans audiovisuals a l'aula, obtenint un producte final: revista escolar, canal de ràdio, canal de televisió, curtmetratge de ficció o documental,... Es tracta de posar en marxa accions de comunicació que permetin a l'alumnat emprendre projectes autònoms relacionats amb els mitjans de comunicació. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Arte y creatividad en el ámbito de la educación formal y no formal
Àudio

Educació artística Tecnologia Arte y creatividad en el ámbito de la educación formal y no formal

 • Data 2013
 • Idioma Castellà
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica, Educació visual i plàstica, Arts escèniques

En aquest programa ens endinsem dins el món de la creativitat i l'art a través de l'entrevista a tres educadors que dia a dia intenten potenciar aquest aspecte relegat segons autors crítics a la perifèria del sistema educatiu, la creativitat i l'expressió artística. Parlarem d'aquest tema amb Asier Sánchez i Álvaro Collado, els quals formen part de l'associació cultural "Artifante", d'una banda, i amb Patxo Landa, professor de Batxillerat d'Arts a l'institut bilbaí d'Ibarrekolanda, d'una altra banda. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Cristina Tapia y Ana Fernández, aprender idiomas en red
Àudio

Llengües i literatura Cristina Tapia y Ana Fernández, aprender idiomas en red

 • Data 2013
 • Idioma Castellà
 • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Llengües estrangeres

Cada cop fem servir més les noves tecnologies per aprendre idiomes. La xarxa ens permet apropar-nos a les notícies de la premsa escrita en altres idiomes, podem escoltar ràdio en aplicacions com TuneIn Radio i fins i tot accedir a la televisió. La varietat d'eines enriqueix l'aprenentatge de l'idioma i de les formes d'accedir-hi, fent molt més natural el seu aprenentatge descartant el descontextualitzat "My tailor is rich". En aquest oceà idiomàtic ens trobem amb dues dones que possibiliten l'aprenentatge de l'euskera i el xinés. D'una banda, Cristina Tapia, de Mintzanet, i d'altra banda, Ana E. Fernández, professora de Xinés a l'IEDA. Dos exemples de com utilitzar les noves tecnologies a l'aprenentatge d'idiomes, mitjançant la videoconferència entre natiu-aprenent i a l'aprenentatge a distància. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

SIMO Network Educación
Àudio

Tecnologia SIMO Network Educación

 • Data 2013
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

En aquest capítol parlem del SIMO Network que va tenir lloc l'octubre passat a Madrid amb un apartat especial dedicat a l'educació. Durant aquest esdeveniment va tenir lloc un MOOC coordinat per Conecta 13, del qual ens en parlarà el David Álvarez, membre d'aquest equip. D'altra banda, parlarem amb Juan Carlos Guerra, un dels integrants del blog "En la Nube TIC" que va ser premiat en aquest SIMO a la categoria de blogs col·laboratius. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Aprendizaje Basado en Proyectos, Comunidades de Aprendizaje y Creatividad para una Nueva Escuela
Àudio

Tecnologia Aprendizaje Basado en Proyectos, Comunidades de Aprendizaje y Creatividad para una Nueva Escuela

 • Data 2013
 • Idioma Castellà
 • Nivell Educació Secundària Obligatòria
 • Àrea Tecnologies / Tecnologia / Informàtica

Al capítol 25 del podcast parlàvem amb Alfredo Hernando, poc abans d'emprendre un viatge que el va portar a visitar algunes de les escoles més innovadores de tot el món, les "escoles 21". En aquest capítol reprenem aquella conversa amb l'Alfredo perquè comparteixi amb nosaltres algunes de les qüestions que, independentment del tipus d'escola, ha trobat a gairebé totes: l'Aprenentatge Basat en Projectes, les Comunitats d'Aprenentatge i la Creativitat, ingredients fonamentals per al disseny d'una nova escola adaptada a les necessitats de la societat del Segle XXI. EducaconTIC Podcast és un programa dedicat a la tecnologia i l'educació, dirigit per David Álvarez.

Total 500 resultats
per pantalla
Pantalla de 50

Àrea professorat

Programació educativa