Inici » Comarques.doc

Ciències socialsCiències naturalsEl Baix Empordà

Codi a embedir Copiar

El Baix Empordà

"Comarques.doc" descobreix els paisatges del Baix Empordà, amb els camins de ronda sobre els penya-segats, les seves nombroses cales, algunes de les quals encara força intactes, les viles medievals o les masies disperses.


La comarca del Baix Empordà està situada entre el massís del Montgrí i les Gavarres, la travessa el riu Ter i la banya el Mediterrani. És una destacada zona turística on la pesca també és una activitat econòmica important.


El recorregut comença a la Bisbal d'Empordà, la capital de la comarca, on es poden trobar nombroses botigues de terrissa a banda i banda de la carretera. Monells conserva la plaça porticada medieval i Rupià ha estat declarat Conjunt Històric i Artístic. A Verges, per Setmana Santa, se celebra la Passió, amb l'espectacular Dansa de la Mort.


Peratallada conserva l'aspecte medieval i el seu castell, Palau-sator té una església preromànica i a Ullastret hi ha les restes del poblat ibèric més gran de Catalunya.


El perfil característic de la comarca el marca el massís del Montgrí, amb l'antic castell de Montgrí. Als peus del massís hi ha Torroella de Montgrí. Del nucli antic de Pals destaca la Torre de les Hores i el mirador de Josep Pla. Just al davant hi ha les illes Medes, la reserva de flora i fauna marines més destacada del Mediterrani occidental.


De Begur cal destacar les cales d'Aiguablava, sa Tuna, Aiguafreda i Fornells. La ruta continua per Palafrugell; el far de Sant Sebastià; Llafranc; Calella de Palafrugell, un dels pobles més emblemàtics del Baix Empordà també conegut per la seva cantada d'havaneres; el Jardi Botànic de Cap Roig i Llofriu, on hi ha el mas de l'escriptor Josep Pla.


L'itinerari finalitza a Palamós, amb l'actiu port de pesca; Santa Cristina d'Aro, amb la Cova d'en Daina, el sepulcre megalític més important de Catalunya; Platja d'Aro; Castell d'Aro; s'Agaró, amb l'atmosfera distingida que li atorguen les residències burgeses, i Sant Feliu de Guíxols, que té un monestir del segle X.


  • Programa Comarques.doc
  • Idioma Català
  • Producció Aurea Documentary, TVC, 2003
  • Any de producció 2003
  • Durada: 24min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa