Inici » Comarques.doc

Educació artísticaCiències socialsCiències naturalsEl Baix Ebre

Codi a embedir Copiar

El Baix Ebre

El riu Ebre, el delta, el Mediterrani i les muntanyes del massís dels Ports marquen el paisatge de la comarca del Baix Ebre. "Comarques.doc" recorre les poblacions d'aquesta comarca.


A la comarca del Baix Ebre, d'uns 1.000 quilòmetres quadrats, hi trobem paisatges molt diferents: platges extenses de sorra fina, roques retallades amb cales molt recollides, ports pesquers, la part fluvial del riu Ebre, arrossars i camps de tarongers, les muntanyes dels Ports...


El Parc Natural del Delta de l'Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental.


A Paüls, situat dalt d'un turó, s'hi conserven les restes de l'antic castell. A Alfara de Carles hi ha paratges naturals de gran interès amb fonts i salts d'aigua. El poble de l'Aldea va néixer l'any 1983 en separar-se del terme de Tortosa.


El recorregut continua per Deltebre, amb grans extensions de conreu d'arròs. Hi trobem el Fangar, una península de sorra formada per dunes fixes i mòbils, i el Far, a l'extrem de la península, en una zona on és habitual veure l'efecte òptic dels miratges.


El municipi de l'Ampolla es troba situat al golf de Sant Jordi, a l'entrada del port natural del Fangar. El nom prové de la forma que tenia l'antiga desembocadura del riu Ebre. L'Ametlla de Mar, amb un important port pesquer, ofereix una destacada oferta turística.


De Xerta, a la dreta del riu Ebre, cal destacar l'assut, que es va començar a construir en època islàmica. També cal esmentar la tradició terrissaire de Tivenys, o l'Observatori de l'Ebre de Roquetes, fundat l'any 1904.


Tortosa, la capital de la comarca, està enclavada entre el massís de la serra de Cardó i els Ports. La Suda i la catedral destaquen per la seva espectacularitat. Altres indrets d'interès són el Palau Despuig, el Palau Episcopal, el convent de Santa Clara o el col·legi de Sant Lluís.

  • Programa Comarques.doc
  • Idioma Català
  • Producció Aurea Documentary, TVC, 2003
  • Any de producció 2003
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Ciències naturals, Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Història de l'art, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa