Inici » Resultats de cerca » Catalunya des de l'aire

Educació artísticaCiències socialsBarcelonès

Codi a embedir Copiar

Barcelonès

"Catalunya des de l'aire" dedica el capítol a la comarca del Barcelonès, la més petita de Catalunya, però també la més poblada. A la comarca del Barcelonès hi viuen més d'una tercera part dels catalans.


El recorregut per la comarca comença a Badalona, l'antiga Baetulo romana. Cal destacar-ne el passeig Marítim, Montigalà i el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, on els Reis Catòlics van rebre Cristòfol Colom quan va tornar del primer viatge a les Índies Occidentals.


Sant Adrià de Besòs s'ha estès al voltant de les desembocadura del riu Besòs gràcies a la forta empenta industrial del segle XX.


Santa Coloma de Gramenet conserva restes del poblat ibèric de Puig Castellar i grans casals medievals, com la Torre Pallaresa i la Torre Balldovina.


L'Hospitalet de Llobregat s'ha convertit en la segona població de Catalunya.


Barcelona, la capital de Catalunya, es troba situada entre la serra de Collserola i el mar. Es recorren tots els seus barris: Sants, Les Corts, Pedralbes, Sarrià, Vallvidrera, Sant Gervasi, Gràcia, Horta, Sant Andreu, Poble Nou, l'Eixample, la Barceloneta, Montjuïc i Ciutat Vella.


El programa mostra indrets i edificis com l'estació de Sants, el parc de l'Espanya Industrial, el Camp Nou, el Palau de Pedralbes, el monestir de Pedralbes, fet construir per la reina Elisenda de Montcada, el parc Cervantes, la caserna del Bruc, la Torre de Collserola, el Tibidabo i l'Observatori Fabra.


També el Museu de la Ciència, la plaça Rius i Taulet, el Parc Güell, el Laberint d'Horta, el Palau de les Heures, el pont de Calatrava, la Torre del Baró, la Vila Olímpica, el Port Olímpic, el Parc de la Ciutadella i el Parlament de Catalunya.


Més endavant mostra la Pedrera, les cases Batlló, Amatller i Lleó Morera, la Universitat, la casa de les Punxes, la Sagrada Família, el Teatre Nacional, el Moll de la Fusta, el Museu d'Història de Catalunya, les Drassanes i el monument a Cristòfol Colom.


A Montjuïc hi ha el castell, la torre Calatrava, l'Estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi, l'INEF, les piscines Picornell, el Palau Nacional, la Fundació Miró, el Poble Espanyol i el Teatre Grec.


L'itinerari finalitza a Sant Pau del Camp, l'església de la Mercè, Santa Maria del Mar, el mercat del Born, el Palau Güell, la Rambla, la plaça Reial, el Liceu, el Palau de la Música, la catedral, l'ajuntament i el Palau de la Generalitat.

  • Programa Catalunya des de l'aire
  • Idioma Català
  • Producció TVC, NEW ELEMENTS; 1998
  • Any de producció 1998
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Història de l'art, Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa