Inici » Històries de Catalunya

Ciències socialsTecnologiaEl menjar

Codi a embedir Copiar

El menjar

"Històries de Catalunya" mostra, en aquest capítol, tres moments ben diferents pel que fa a l'alimentació, tot i que hi ha productes, com el pa i el vi, que es mantenen a taula al llarg dels segles.


El vi de Laietània

Història d'un comerciant de vins romà que viu a Sant Boi de Llobregat. Juli Aniceti es dedicava a la producció de vi i, tot i que tenia una propietat relativament petita, podia arribar a produir fins a vint mil litres cada any. L'excedent el destinava a l'exportació.


El pressupost de l'Esteveta

Al segle XV, un procés entre marit i muller sobre el que es gasta en una casa ens dóna l'oportunitat de conèixer què menjava una família ciutadana més aviat benestant.


El rebombori del pa vist pel baró de Maldà

La immensa obra del baró de Maldà, "Calaix de sastre", ens introdueix en la taula catalana benestant de finals del segle XVIII, on comencen a aparèixer els productes americans.

  • Programa Històries de Catalunya
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2005
  • Any de producció 2005
  • Durada: 33min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències socials
  • Àrea Tecnologia, Història, Ciències socials, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa