Inici » Catalunya des del mar

Ciències socialsDe l'Ametlla de Mar a les Cases d'Alcanar

Codi a embedir Copiar

De l'Ametlla de Mar a les Cases d'Alcanar

En l'últim dia de navegació, l'embarcació de "Catalunya des del mar" surt de l'Ametlla de Mar i arriba fins a la desembocadura del riu de la Sénia. El programa dedica una atenció especial als paisatges del Parc Natural del Delta de l'Ebre.


L'Ametlla de Mar, al Baix Ebre, també es coneix com la Cala, i els seus habitants s'anomenen "caleros". Té una gran tradició marinera, amb un important port pesquer i esportiu. Veiem imatges de la cala de s'Alguer, el passeig marítim, les cales Pepo i Boncapó, el port de l'Estany Gros, les platges de l'Estany i de Port Olivet, la cala de Santes Creus, les platges de la Llenya i de l'Estany Petit i el cap Roig.


Tot seguit s'arriba al Perelló, amb la cala de l'Àliga, les platges de Cavaller, de Santa Llúcia i del Morro Gros i la punta de la Figuera. Després, el vaixell arriba a l'Ampolla, amb les platges del cap Roig i de Baconé i el port.


La navegació continua pel Parc Natural del Delta de l'Ebre, la zona humida més extensa de Catalunya i l'hàbitat aqüàtic més important del Mediterrani occidental després de la Camarga.


El recorregut pel delta s'inicia al port natural del Fangar, amb les seves característiques muscleres; la península, la platja i el far del Fangar; la platja de la Marquesa, la bassa de l'Estella, el nucli turístic de Riumar, la desembocadura del riu Ebre i el port.


Així mateix també es mostren els transbordadors que uneixen Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, i imatges de la ciutat d'Amposta, la capital del Montsià, d'on cal destacar l'església de l'Assumpció i el pont penjant sobre l'Ebre.


Més endavant s'arriba al cap de Tortosa, l'illa de Buda, les platges de l'Eucaliptus i del Trabucador, les salines de la Trinitat, les més importants de Catalunya, el far de la punta de la Banya, el far de la punta Corballera i el port natural dels Alfacs, també amb instal·lacions muscleres.


De Sant Carles de la Ràpita es mostra el port, la platja de Garbí, el far de la Senieta i els nius de metralladores de la Guerra Civil.


L'últim tram del recorregut passa per la Platja d'Alcanar; les platges del Ciment i del Maricel; el barri pescador de les Cases d'Alcanar, amb el port esportiu i pesquer; Alcanar, amb l'església renaixentista de Sant Miquel, el poblat ibèric de la Moleta del Remei i l'ermita del Remei; la platja del Marjal i la desembocadura del riu de la Sénia, que separa Catalunya del País Valencià.  • Programa Catalunya des del mar
  • Idioma Català
  • Producció TVC amb la col·laboració d'Aurea Documentary, 2003
  • Any de producció 2003
  • Durada: 27min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa