Inici » Catalunya des del mar

Ciències socialsCiències naturalsDe Cambrils a l'Ametlla de Mar

Codi a embedir Copiar

De Cambrils a l'Ametlla de Mar

En l'onzè dia de navegació, l'embarcació de "Catalunya des del mar" continua vorejant el litoral de la Costa Daurada per les comarques del Baix Camp i el Baix Ebre.


El punt de partida és la platja de Vilafortuny, a Cambrils. Després es recorren les platges de l'Esquirol, del Prat del Forès i del Regueral i el port esportiu i pesquer. De Cambrils cal destacar l'església de Santa Maria, el santuari del Camí i el parc de Samà. El viatge arran de costa continua per les platges de l'Horta de Santa Maria, de la Llosa, del Dorado, de l'Ardiaca, de la Dorada, del Mas de l'Arany i de Riudecanyes.


La platja de la Pixerota, amb dos nius de metralladores de la Guerra Civil, dóna pas a Mont-roig del Camp, vila retratada per Joan Miró, amb monuments com ara l'església del segle XVI o el santuari de la Mare de Déu de la Roca, situat dalt d'un turó.


Més endavant trobem les platges de l'Estany Gelat i dels Penyals, la punta dels Penyals, cala Bot i la cala dels Vienesos, la primera de les vuit cales naturals del nucli turístic de Miami Platja. La resta són les cales de les Sirenes, del Solitari, del Misteri, Santa Fe, Califòrnia, del Pescador i dels Àngels.


La ruta recorre la costa per la platja Cristall, el port esportiu de l'Hospitalet de l'Infant, la platja de l'Arenal, cala Oques, la platja del Torn, l'illeta del Torn, cala Gestell, la central nuclear de Vandellòs, cala Ronyosa, la platja de l'Almadrava i el cap del Terme.


Entrant a la comarca del Baix Ebre, la costa apareix rocosa i escarpada. Dins el terme de l'Ametlla de Mar es mostren imatges del port esportiu de Calafat, cala Llobeta, cala Calafat, la platja Trebal, el port de Sant Jordi d'Alfama, la cala de Sant Jordi, el castell de Sant Jordi d'Alfama, les cales Vidre, Forn i Mosques, la platja del Torrent del Pi, la platja Xelin, la platja de l'Estany Tort, la cova del Llop Marí i la cala del Cementiri.

  • Programa Catalunya des del mar
  • Idioma Català
  • Producció TVC amb la col·laboració d'Àurea Documentary, 2003
  • Any de producció 2003
  • Durada: 27min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa