Inici » Bit@bit

TecnologiaProgramari lliure

Codi a embedir Copiar

Programari lliure

En aquest capítol de programa "Bit@bit" s'explica què és el programari lliure i quins avantatges té pel que fa al programari privatiu, com Windows. També s'entrevista la periodista Núria Solé.


El programari lliure, o "software" lliure, és una alternativa als monopolis gegantins de la informàtica, com ara Microsoft, i forma part del moviment de la cultura lliure.


D'altra banda, hi ha el programari privatiu, el de Microsoft, Oracle, SAP i moltes altres empreses. Són programes privatius perquè no permeten accedir al seu codi font.


El codi font és el codi a partir del qual es fa el programa. Per exemple, si es pogués accedir al codi font de Microsoft, es podria entendre com funciona i modificar-lo per canviar o millorar-ne el funcionament.


En canvi, el programari lliure es basa en la llibertat d'executar-lo, de conèixer el seu codi font, de distribuir-ne còpies i de modificar-lo.


Richard Stallman és un dels pares del programari lliure.


A l'espai de l'entrevista, la periodista de TV3 Núria Solé respon diverses preguntes relacionades amb l'ús de les noves tecnologies.


Finalment, el "Bit@al'aula" mostra com els alumnes del CEIP Enric Grau Fontseré, de Flix, a la Ribera d'Ebre, fomenten la lectura gràcies a la biblioteca digital.

  • Programa Bit@bit
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2006
  • Any de producció 2006
  • Durada: 16min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa