Inici » Bit@bit

TecnologiaLa TDT

Codi a embedir Copiar

La TDT

"Bit@bit" dedica el programa a explicar què és la televisió digital terrestre i a la seva implantació a Catalunya. Aquest capítol també inclou una entrevista amb Georgina Latre, l'actriu que dóna vida a la Isona de "Ventdelplà".


La TDT, la televisió digital terrestre, és un sistema d'emissió que utilitza tecnologia digital. En canvi, la televisió tradicional s'emet de manera analògica. La TDT té la mateixa qualitat d'imatge i so que un DVD, per exemple.


La informació digital es pot comprimir, així, per on abans circulava un sol senyal analògic, ara hi poden passar molts senyals digitals i això es tradueix en més canals de televisió.


A més de la qualitat d'imatge i de la possibilitat d'emetre per més canals, la TDT també ofereix més informació addicional, gràcies al sistema MHP, i continguts interactius.


Aquest capítol de "Bit@bit" inclou una entrevista amb Georgina Latre, l'actriu que interpreta Isona Delmàs a la sèrie "Ventdelplà". La Georgina parla especialment d'internet, una eina que li permet compaginar la feina d'actriu amb els estudis.


Finalment, el "Webtroc" ofereix adreces interessants d'internet, i la secció "Bit@l'aula" mostra l'experiència dels alumnes de l'IES Sant Quirze del Vallès amb l'ús de pantalles digitals a classe.


  • Programa Bit@bit
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2006
  • Any de producció 2006
  • Durada: 16min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Programació educativa