Inici » Bit@bit

TecnologiaDescarregar música per internet

Codi a embedir Copiar

Descarregar música per internet

MP3, P2P, Napster, eMule, Kazaa... En aquest capítol del programa "Bit@bit", dedicat a la digitalització del so i a la descàrrega de música per internet, s'explica què vol dir tot això. A més, el grup musical Els Pets parla de la seva relació amb les noves tecnologies.


La revolució digital ha fet capgirar el món de la música, ja que ha permès comprimir el so gràcies al format MP3 i, per tant, facilitar-ne l'intercanvi a través d'internet.


L'any 1999, Shawn Fanning, un universitari de 19 anys, es va inventar un sistema molt senzill per intercanviar arxius musicals anomenat Napster. D'aquest sistema d'intercanvi se'n diu "peer to peer", que vol dir d'igual a igual o punt a punt. Napster, però, va rebre un gran nombre de demandes i va haver de tancar.


Després d'això van aparèixer programes alternatius per baixar-se música, com eMule o Kazaa. Tot plegat es va traduir en un descens espectacular de les vendes de discos compactes. Per fer front a la situació, les discogràfiques han optat per noves vies de negoci, com ara les botigues de distribució i venda digitals i la telefonia mòbil.


El programa també inclou una entrevista amb el grup Els Pets. Lluís Gavaldà i Joan Reig expliquen la seva relació amb les noves tecnologies, com ara internet o els mòbils.


La secció "Webtroc" permet saber, per exemple, com penjar vídeos a internet o com un web pot ajudar a fer cançons.


Finalment, el "Bit@l'aula" mostra l'experiència d'una escola de Flix, a la Ribera d'Ebre, que té la seva pròpia emissora de ràdio.


  • Programa Bit@bit
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2005
  • Any de producció 2005
  • Durada: 20min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa