Inici » Bit@bit

TecnologiaGoogle

Codi a embedir Copiar

Google

En aquesta ocasió, "Bit@bit" dedica el programa al cercador d'internet Google, i també entrevista el cuiner i presentador Ismael Prados.


De cercadors d'internet n'hi ha molts, però només Google és utilitzat per milions de persones a tot el món. El nom de Google ve de la paraula "googol", que vol dir 10 elevat a 100. L'empresa s'havia de dir Googol, però el seu financer es va equivocar i va fer un xec a nom de Google, així que la companyia va acabar rebent aquest nom.


Els creadors de Google són Sergey Brin i Larry Page. L'any 1996 es van adonar que la informació a la xarxa d'internet circulava de manera caòtica i van decidir crear un cercador.


A les pàgines d'internet, els enllaços, o "links", condueixen a altres pàgines, així que estirant el fil d'aquesta teranyina es pot arribar a gairebé tots els llocs d'internet. Els creadors de Google van inventar uns programes informàtics que ordenaven totes les pàgines automàticament, anomenats "spiders", o "robots aranya".


A més d'un cercador, Google ofereix molts altres serveis, com el Google Earth, que permet veure fotografies de qualsevol lloc de la Terra fetes per satèl·lit, o el Google Talk, que permet xatejar des de qualsevol ordinador del món.


El que veritablement fa competitiu Google és el paquet de programes que serveixen per crear pàgines web, fer servir fulls de càlcul, crear una agenda personal... Es tracta d'aplicacions gratuïtes i accessibles des de qualsevol lloc del món, un fet que suposa una veritable competència per al gegant Microsoft.


"Bit@bit" també entrevista el cuiner i presentador de televisió Ismael Prados, que parla de la seva relació amb els mòbils i explica com fa servir internet en la seva feina.


Finalment, l'espai "Bit@l'aula" mostra com els alumnes del CEIP d'Alfés, al Segrià, fan servir l'escàner i la impressora.


  • Programa Bit@bit
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2006
  • Any de producció 2006
  • Durada: 15min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa