Inici » Bit@bit

TecnologiaL'ordinador de 100 dòlars

Codi a embedir Copiar

L'ordinador de 100 dòlars

En aquest capítol del programa "Bit@bit" es parla d'un projecte perquè tots els nens i nenes del món puguin tenir un ordinador per només per 100 dòlars. També s'entrevista la meteoròloga Mònica López, que demostra els seus coneixements sobre noves tecnologies.


El projecte Un ordinador per a cada nen (One Laptot per Child) pretén fer arribar a cada nen i nena del Tercer Món un ordinador.


Per entendre com funciona aquesta iniciativa solidària, un il·lustrador de còmics ha creat en Macumba, un personatge africà que representa tots aquests nens i nenes del Tercer Món que en un futur pròxim podran fer servir aquest ordinador.


La idea d'aquest projecte solidari va ser de Nicholas Negroponte, i s'hi van afegir empreses com eBay o Google. El repte era únic: fabricar un ordinador que costés uns 100 dòlars, poc més de 80 euros.


Els futurs usuaris d'aquest ordinador no pagaran res pel navegador, ni pel processador de textos o els programes de correu electrònic i d'àudio i vídeo. Aquest ordinador té memòria flaix, perquè el disc dur és molt car, i es carrega amb una mena de cordill que s'estira.


D'altra banda, a l'espai de l'entrevista la meteoròloga Mònica López demostra el seu domini del món tecnològic i s'enfronta amb la Tuixén, una meteoròloga virtual.


La secció de videojocs presenta The Secret of Atlantis, un joc en 3D que anima a anar en zepelí per intentar resoldre un misteri.


Finalment, el "Bit@l'aula" visita el CEIP Jaume Balmes, de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental. Els alumnes d'aquest centre han creat animacions per ordinador gràcies a diferents programes informàtics.

  • Programa Bit@bit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 16min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa