Inici » Bit@bit

TecnologiaDomòtica

Codi a embedir Copiar

Domòtica

Els pàrquings que aparquen el cotxe o els porters automàtics són invents que ens ajuden a tenir una vida més fàcil. Aquest capítol de "Bit@bit" explica com la domòtica ofereix tota mena de dispositius que funcionen automàticament i estalvien feina.


Aviat, en el cas d'un habitatge, els ordinadors faran que les persianes pugin i baixin soles, vigilaran que no hi hagi cap fuita de gas, que mentre dormim la cafetera ens prepari el cafè...


Un edifici automatitzat té mecanismes que funcionen sols, però un d'intel·ligent pot prendre decisions seguint les instruccions d'un programa.


La domòtica fa moltes coses, però es poden resumir en quatre punts: estalvi energètic, augment de la seguretat, potenciació i enriquiment de les comunicacions entre persones i augment del confort.


Quan la domòtica s'uneix a la nova tecnologia de la llar, com ara càmeres de vídeo, internet, etc., parlem de "llar digital".


D'altra banda, la secció "Gadgets" explica com funciona un pàrquing robotitzat. La secció "Minibits" descobreix que científics del Japó i de Corea del Sud volen revisar les lleis dels robots i presenta l'exposició "Antiguitats informàtiques" a la UPC.


Els videojocs seleccionats en aquest capítol són Pirates del Carib 3 i Dewy's Adventure.


Finalment, el "Bit@l'aula" visita el CEIP Sant Domènec, del nucli de la Ràpita, a Santa Margarida i els Monjos, a l'Alt Penedès. En aquest centre fa temps que funciona una emissora de ràdio que emet per internet.

  • Programa Bit@bit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 15min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa