Inici » Catalunya des del mar

Ciències socialsCiències naturalsDe la punta de l'Ocell a Cadaqués

Codi a embedir Copiar

De la punta de l'Ocell a Cadaqués

L'embarcació de "Catalunya des del mar" segueix el litoral des de Portbou fins a Cadaqués i mostra racons de la Costa Brava poc urbanitzats, feréstecs i paradisíacs alhora.


El recorregut comença a la punta de l'Ocell i la Foradada, una cova singular. Tot seguit continua per la punta del Falcó, la platja del Pi i per Portbou, amb la platja Gran, l'església neogòtica de Santa Maria, el Memorial Walter Benjamin i la platja del Claper.


També veiem imatges de la badia de Colera, les cales Rovellada i Capellades, les platges d'en Goixa i dels Morts i del poble de Colera, que havia format un sol municipi amb Portbou fins que se'n va segregar l'any 1934.


Altres punts del recorregut són les platges del Garbet, del Borró Gran, del Rastell, del Cap Ras, del Cros, de Gifreu i dels Alguers. De la població de Llançà cal destacar l'església de Sant Vicenç i l'illot del Castellar. Baixant per la costa també trobem la Gola, la platja de les Carboneres, de la Farella, de les Tonyines i la platja del Cau del Llop.


El Port de la Selva és una vila marinera on havien estiuejat literats com Segarra o Foix. El programa mostra imatges del far i de la punta de s'Arnella, de la platja de la Vall, del monestir romànic de Sant Pere de Rodes i de les platges del Bell Repòs i de la Ribera.


L'itinerari continua per les cales Tamariua, Cativa, Corquell, l'illa Madella, el cap Gros, l'illa de la Galera, les cales Galera, Talabre, Talavera, s'Arenassa, s'Arena i Prona, la punta dels Tres Frares, la cala Galladera, l'illot des Portaló, les cales des Portaló, Culip, des Camelleris i els illots de s'Encalladora i de la Massa d'Oros.


El far, construït l'any 1853, és un dels símbols del cap de Creus, un espai natural protegit. Abans d'acabar el trajecte es mostren imatges de la cova de s'Infern, la cala Fredosa, les illes d'en Forcat, la cala Jugadora, la cala Bona, el Racó de les Cuques, la cala Seca, la cala des Sant d'en Batlle, la cala Jonquet i la platja de s'Alqueira.


Portlligat és un nucli refugi de pescadors unit al nom de Salvador Dalí, que hi va establir la seva casa taller el 1930.


Després de travessar el passatge de s'Estrup, el recorregut acaba a Cadaqués, un important centre artístic en què destaquen construccions com ara l'església de Santa Maria o la Casa Serinyana.
  • Programa Catalunya des del mar
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Àurea Documentary 2003
  • Any de producció 2003
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa