Inici » Catalunya des del mar

Ciències socialsDe cala Montgó a sa Tuna

Codi a embedir Copiar

De cala Montgó a sa Tuna

En el tercer dia de navegació, l'embarcació de "Catalunya des del mar" segueix la costa des de cala Montgó fins a sa Tuna, el tram més feréstec del Baix Empordà. Un dels punts més atractius del viatge és la Reserva Natural Marina de les Illes Medes.


El recorregut s'inicia a l'illa Mateua, la cova de les Cambres i la cala Montgó, que pertany al terme de Torroella de Montgrí. Les imatges també mostren la torre de Montgó, de finals del segle XVI, la Caleta, la cala Viuda, la punta Ventosa, l'illot del Baix de Cols, la punta del Càrrec Llarg, la paret vertical de Miladones, la cova d'en Tomàs Ras, la cala Ferriols i la Roca Foradada, amb un paisatge submarí molt interessant que inclou les restes d'un vaixell enfonsat.


El vaixell continua la ruta pel golf de la Morisca, l'illa i la cala Pedrosa, el cap d'Oltrera, el port del Falaguer, la punta de les Salines, la Calella i el cap de les Barres.


Tot seguit, arriba a les illes Medes, la primera reserva natural marina de Catalunya i la més important. Es tracta d'un arxipèlag format per set illots, el Cavall Bernat, el més emblemàtic, els Tascons Grossos, els Tascons Petits, les Ferranelles, la Meda Xica i la Meda Gran. Aquesta reserva natural té una gran riquesa marina, amb espècies tan característiques com el nero.


De l'Estartit, d'on surten la major part de les embarcacions que visiten les Medes, veiem el port esportiu, la platja Gran i una panoràmica de l'imponent castell de Torroella, al cim de la muntanya de Santa Caterina, construït per Jaume II.


L'itinerari continua per les platges de Griells i de la Pletera, la gola del Ter, la platja de Pals i, ja a Begur, per les platges del Racó i de l'illa Roja, la cala de sa Riera, la punta de Santa Creu, el golfet de les Mines, la Reserva Marina de ses Negres, la punta de ses Negres, la cala d'Aiguafreda, sa Tuna i la punta des Plom.

  • Programa Catalunya des del mar
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Aurea Documentary, 2003
  • Any de producció 2003
  • Durada: 24min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa