Inici » Catalunya des de l'aire

Ciències socialsTarragonès

Codi a embedir Copiar

Tarragonès

El Tarragonès és una de les tres comarques que formen el Camp de Tarragona. "Catalunya des de l'aire" la sobrevola en aquest capítol i para una atenció especial als vestigis romans de la ciutat de Tarragona.


La ciutat de Tarragona va néixer l'any 218 abans de Crist i va ser capital de la Hispània Citerior. Conserva importants restes d'aquesta època romana: l'amfiteatre, el fòrum, el circ, el pretori, les muralles, la necròpolis i l'aqüeducte. A més d'aquests indrets, el programa també mostra el Museu Arqueològic, el passeig Arqueològic, l'Auditori, el Camp de Mart i la catedral, una mostra esplèndida del període de transició del romànic al gòtic.


Durant la visita a la ciutat també es mostra el portal de Sant Antoni, l'Ajuntament, la plaça del Pallol, el parc de la Ciutat, la plaça Imperial Tarraco, la plaça dels Carros, la platja del Miracle, el fortí de la Reina, el fortí de Sant Jordi, la Diputació, la platja de l'Arrabassada, el Serrallo, el port i el complex d'indústria química.


L'itinerari per la comarca continua per la Pineda; Salou; Vila-seca; Constantí, amb el mausoleu romà de Centcelles; la Pobla de Mafumet; el Morell; el complex petroquímic; Vilallonga del Camp; els Pallaresos; Perafort; Vistabella, amb una església modernista de Josep Maria Jujol; la Secuita; l'Argilaga; Renau; el pantà de Gaià; Salomó; Vespella; els Masos de Vespella; la Nou de Gaià; el Catllar i la Riera de Gaià.


L'últim tram del recorregut mostra el monument funerari de la torre dels Escipions, Tamarit, l'antiga pedrera romana del Mèdol, Altafulla, Torredembarra, Clarà, la Pobla de Montornès, Creixell, el Roc de Sant Gaietà, Roda de Barà i l'arc de Berà.

  • Programa Catalunya des de l'aire
  • Idioma Català
  • Producció TVC, NEW ELEMENTS, 1998
  • Any de producció 1998
  • Durada: 25min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa