Inici » Catalunya des de l'aire

Ciències socialsCapitals

Codi a embedir Copiar

Capitals

En aquest capítol, el programa "Catalunya des de l'aire" mostra imatges aèries de les ciutats de Tarragona, Lleida, Girona i Barcelona.


Tarragona

La ciutat de Tarraco va ser fundada pels romans l'any 218 abans de Crist. De l'època romana es conserva un gran patrimoni: l'amfiteatre, el fòrum, el circ, el petrori, les muralles, el passeig Aqueològic...


El programa també mostra imatges àeries de la catedral, un exemple excepcional de transició del romànic al gòtic, el portal de Sant Antoni, l'Ajuntament, la plaça del Pallol, el parc de la Ciutat, la plaça Imperial Tarraco, la plaça dels Carros, la platja del Miracle, el Fortí de la Reina, el Fortí de Sant Jordi, la Diputació, la plaça de l'Arrabassada i el Serrallo.


Lleida

El passat de la ciutat va des de la Iltirda ibèrica i la Ilerda romana fins a la Larida musulmana, quan va ser capital d'un regne de taifes. Després de la reconquesta, l'any 1149, pels comtes de Barcelona i Urgell, Lleida es va convertir en la capital de les terres occidentals de Catalunya. S'hi van aixecar nous temples, va ser seu episcopal i va ser dotada d'una universitat.


D'aquest passat esplendorós queden testimonis com la Seu Vella, la Suda, Santa Maria de Gardeny, la Seu Nova, l'església de Sant Llorenç o el Palau de la Paeria.


Girona

Probablement, els romans van edificar la ciutat de Gerunda sobre un poblat ibèric. A Girona conflueixen els rius Güell, Onyar i Ter.


El programa sobrevola indrets com la Devesa, l'arbreda de plàtans més extensa de Catalunya; la col·legiata gòtica de Sant Feliu, amb l'agulla estroncada per un llamp; la catedral gòtica d'una sola nau; el monestir romànic de Sant Pere de Galligants; la muralla; el monestir de Sant Domènec; el castell de Montjuïc; l'Ajuntament; la rambla Llibertat; la plaça de Catalunya i la plaça Independència.


Barcelona

L'helicòpter del programa sobrevola els diferents barris de la ciutat i mostra espais i monuments com l'estació de Sants, la plaça d'Espanya, el Palau Reial, el monestir de Pedralbes, el Tibidabo, el Putget, la plaça Rius i Taulet, el parc Güell, el Laberint d'Horta, el pont de Calatrava, la Torre del Baró, la Vila Olímpica, el Port Olímpic, la Barceloneta i la Ciutadella, amb el Parc Zoològic i el Parlament de Catalunya.


L'itinerari per la ciutat continua a l'Eixample, amb edificis com la Pedrera, la Diputació, la Universitat, la Casa de les Punxes o la Sagrada Família.


També es mostren imatges del Port Vell, l'Anella Olímpica, el Palau Sant Jordi, el Palau Nacional, la Fundació Miró, el Poble Espanyol, el Teatre Grec, el castell de Montjuïc, Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres, la plaça del Rei, el Liceu, el Palau de la Música, la catedral, l'Ajuntament i el Palau de la Generalitat.


  • Programa Catalunya des de l'aire
  • Idioma Català
  • Producció NEW ELEMENTS, TVC, 1999
  • Any de producció 1999
  • Durada: 30min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa