Inici » Resultats de cerca avançada » Catalunya des de l'aire

Ciències socialsGironès

Codi a embedir Copiar

Gironès

"Catalunya des de l'aire" recorre, en aquesta ocasió, la comarca del Gironès, travessada pel riu Ter. El programa dedica una atenció especial a la capital, Girona, amb nombroses mostres del seu passat medieval.


L'itinerari per la comarca del Gironès comença al cim del Rocacorba, amb el castell i l'església, i continua per Sant Martí de Llémena, Canet d'Adri, Sant Gregori, Bescanó i Salt, amb la torre de Sant Dionís i el mas Ribot.


L'helicòpter del programa també sobrevola Vialblareix, amb un monument funerari romà, Aiguavia, Fornells de la Selva, l'aeroport de Girona-Costa Brava, Campllong, Sant Andreu Salou, Llagostera, Cassà de la Selva, Llambilles, Quart, Castellar de la Selva, Sant Mateu de Montnegre i el santuari de la Mare de Déu dels Àngels, que l'any 1958 va ser l'escenari del casament de Gala i Salvador Dalí.


Abans d'arribar a Girona, també es mostren imatges aèries de Millars, Madremanya, Sant Martí Vell, Sant Joan de Mollet, Flaçà, Sant Jordi Desvalls, Viladesens, Cervià de Ter, amb les restes del castell i el monestir de Santa Maria, Bordils, Medinyà, Sant Julià de Ramis, Celrà, Juià i Sarrià de Ter.


Girona s'alça sobre la ciutat de Gerunda construïda pels romans sobre un poblat ibèric. A la ciutat conflueixen els rius Güell, Onyar i Ter. L'espai verd més important de ciutat és la Devesa, l'arbreda de plàtans més extensa de Catalunya. La silueta de la ciutat la marquen la col·legiata gòtica de Sant Feliu, amb l'agulla del campanar estroncada per un llamp l'any 1581, i la catedral gòtica d'una sola nau amb la façana i les escalinates barroques. Un altre indret d'interès és el Call jueu.


Altres punts de la ciutat que cal destacar són el monestir de Sant Pere de Galligants, les muralles, el monestir de Sant Domènec, la Universitat de Girona, el castell de Montjuïc, l'Ajuntament, la rambla Llibertat, la plaça de Catalunya i la plaça Independència.

  • Programa Catalunya des de l'aire
  • Idioma Català
  • Producció TVC, NEW ELEMENTS, 1999
  • Any de producció 1999
  • Durada: 25min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa