Inici » Catalunya des de l'aire

Ciències socialsGarraf, Alt Penedès i Baix Penedès

Codi a embedir Copiar

Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès

L'helicòpter del programa "Catalunya des de l'aire" sobrevola, en aquest capítol, els paisatges i les poblacions de les comarques del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès.


El Garraf

El relleu del massís del Garraf marca la fesomia de la comarca. Les imatges del programa mostren els seus cims i poblacions com Olivella, Campdàsens, Garraf, Vallcarca, Sitges i Sant Pere de Ribes, amb el castell de Sota-ribes i el palau Solers, que va acollir el Gran Casino de Barcelona.


A Vilanova i la Geltrú, la capital de la comarca, hi ha la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic, el Teatre Principal i el Museu del Ferrocarril.


La visita a la comarca finalitza a Cubelles, amb el monument al pallasso Charlie Rivel, i a Canyelles.


L'Alt Penedès

L'itinerari comença al pantà de Foix, Castellet i la Gornal, Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca del Penedès, la capital de la comarca, que va ser una important vila de la Catalunya medieval que va veure morir el rei Pere II el Gran, l'any 1285.


També es visita Sant Cugat Sesgarrigues; Sant Sebastià dels Gorgs; Avinyonet del Penedès; les Gunyoles; Olesa de Bonesvalls; Subirats, amb les restes del castell; Gelida; Sant Sadurní d'Anoia, la capital del cava; el Pla del Penedès; Sant Pere de Riudebitlles; Torrelavit; Sant Quintí de Mediona, amb les Déus, amb vint-i-tres brocs d'aigua, la cova i els gorgs; Mediona, Font-rubí, amb l'antic castell termenat i el santuari de la Mare de Déu de Foix; Pontons; Torrelles de Foix; Sant Martí Sarroca; Vilobí del Penedès; la Múnia i Castellví de la Marca.


El Baix Penedès

El programa mostra imatges aèries de Marmellar, la Juncosa del Montmell, Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, Banyeres del Penedès, l'Arboç, amb una reproducció de la Giralda sevillana, Santa Oliva, Bellvei del Penedès, la Bisbal del Penedès, Masllorenç i Albinyana.


De la capital de la comarca, el Vendrell, cal destacar l'església parroquial de Sant Salvador i el barri marítim de Sant Salvador, amb la Casa, l'Auditori i el Museu de Pau Casals.


El recorregut finalitza a Sant Vicenç de Calders, Bonastre, Coma-ruga, Calafell, Segur de Calafell i Cunit.

  • Programa Catalunya des de l'aire
  • Idioma Català
  • Producció TVC, NEW ELEMENTS, 1999
  • Any de producció 1999
  • Durada: 27min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa