Inici » Catalunya des de l'aire

Ciències socialsSolsonès, Segarra i Anoia

Codi a embedir Copiar

Solsonès, Segarra i Anoia

El programa "Catalunya des de l'aire" recorre els paisatges i poblacions de les comarques del Solsonès, la Segarra i l'Anoia.


El Solsonès

El recorregut comença a l'estació d'esquí de Port del Compte i continua per la Coma, la Pedra, Sant Llorenç de Morunys, el santuari de Lord, la serra de Busa, el monestir de Sant Pere de Graudescales, Besora, Navès, el pantà de Sant Ponç, Olius i Solsona, la capital de la comarca, sorgida al voltant de la canònica medieval de Santa Maria i seu del bisbat creat l'any 1593.


El programa també sobrevola Lladurs, Castellar de la Ribera, Ceuró, Pinell de Solsonès, Peracamps, Riner, Clariana de Cardener, el santuari del Miracle, Ardèvol i Pinós, on hi ha el centre geogràfic de Catalunya.


La Segarra

Es visita el monestir benedictí de Cellers, Claret, la torre de Valferosa, l'Aguda, Torà, Biosca, Sant Pere Sasserra, Lloberola, Sanaüja, Massoteres, Guissona, Florejacs, els Plans de Sió, les Pallargues, Pelagalls, Ratera, Concabella, Hostafrancs, Torreflor, Sant Guim de la Plana, Meja, Tarroja de Segarra, Montcortès de Segarra i l'Aranyó.


A Cervera, la capital de la comarca, l'any 1359 es van reunir les Corts Generals, origen de la Generalitat de Catalunya. Entre els anys 1718 i 1842, Cervera va ser seu de l'única universitat de Catalunya, ubicada en un imponent edifici neoclàssic.


Altres indrets de la Segarra que se sobrevolen són la Curullada, Granyanella, Granyena de Segarra, Montoliu de Segarra, Talavera, Rubinat, Sant Pere dels Arquells, Estaràs, Montfalcó Murallat, les Oluges, Alta-riba, el convent de Sant Ramon Nonat, Portell i Ivorra.


L'Anoia

El programa mostra imatges de Castellfollit de Riubregós, amb les restes del castell, Santa Maria del Priorat, Pujalt, Conill, Calaf, el castell de Boixadors, la Llavinera, Sant Pere Sallavinera, els Prats de Rei, la Manresana, Veciana, Copons, Rubió, Santa Maria del Camí, Montmaneu, la Panadella, Argençola, Clariana, Jorba i Sant Genís.


D'Igualada, la capital de la comarca, cal destacar l'església de Santa Maria, amb un retaule barroc, el Museu de la Pell, diversos edificis modernistes i l'aeroclub Igualada-Òdena.


L'itinerari per l'Anoia finalitza a Vilanova del Camí, l'església i el castell de la Tossa de Montbui, Sant Martí de Tous, Bellprat, la Llacuna, Vilademàger, Orpí, la Torre de Claramunt, la Pobla de Claramunt, Capellades, Cabrera d'Igualada, Piera, Masquefa, el Bruc i Sant Pau de la Guàrdia.

  • Programa Catalunya des de l'aire
  • Idioma Català
  • Producció TVC, NEW ELEMENTS; 1999
  • Any de producció 1999
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa