Inici » Karakia

TutoriaCiències socialsCamins de mar afins (1)

Codi a embedir Copiar

Camins de mar afins (1)

"Karakia" dedica aquest capítol a la comunitat turca i a la seva gastronomia. Així mateix, repassa la història de Turquia: l'etapa de l'imperi Otomà, les incursions pirates a la costa catalana i l'aixecament de torres de guaita i defensa, la batalla de Lepant, la creació de la moderna república turca per part de Mustafà Kemal i els intents del país per incorporar-se a la Unió Europea.


Els turcs que viuen a Catalunya conformen una petita comunitat. Quan es reuneixen, ho solen fer al voltant d'una taula. La majoria de plats es fan amb verdures. Els turcs van saber barrejar plats hitites, perses, àrabs, bizantins i romans fins que van crear una cuina pròpia que és, una mica, la mare de moltes altres cuines.


En aquest capítol, amb l'ajuda d'en Metin, que és d'Istambul, descobrim la important herència de l'imperi Otomà. Alguns plats que farà, com el kebab, ja han esdevingut universals. També es mostra com es fa una partida de "tavla", joc molt popular a Turquia, o com es menja el "kisir", una amanida amb verdures i blat escairat.


Amb en Yildiray i la Joana, el programa assisteix a un dinar de veïns a Esparreguera, on hi haurà barreja de plats turcs i catalans.


A Matadepera, la Senay fa "karniyarik", un plat elaborat amb una verdura, l'albergínia, molt habitual en la gastronomia turca. La Senay també parla del "nazar boncugu", un amulet ple d'història.

  • Programa Karakia
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 15min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa