Inici » Bit@bit

Educació artísticaLlengües i literaturaTecnologiaLa pel·lícula de les tres bessones

Codi a embedir Copiar

La pel·lícula de les tres bessones

"Les tres bessones" protagonitzen la pel·lícula "Catalònia, terra de tots". El programa "Bit@bit" descobreix els secrets del procés de creació del film.


La pel·lícula "Catalònia, terra de tots" combina imatges reals i la tècnica d'animació en 3D, i té una durada de mitja hora. Es tracta d'un encàrrec de la Generalitat de Catalunya per donar la benvinguda als nens i nenes d'altres països que vénen a viure a Catalunya.


El procés de creació del film comença amb el guió. Després se'n dibuixen les escenes i s'inicia el rodatge.


Les tres bessones i la bruixa es van retallar a mida real en escuma i viatjaven al rodatge en una furgoneta. Quan arribaven als llocs, es marcava el pla, es feia l'enquadrament i es posaven les figures més o menys on havien d'estar situades quan fossin en 3D. Tot seguit es gravava un moment aquesta imatge i després es retiraven les figures per fer-hi el pla net, sense cap referència.


Després del rodatge arriba la postproducció. En aquest procés es fa una correcció del color, es componen les escenes i se sonoritza la pel·lícula. Per donar unitat a plans de la mateixa escena gravats en diferents moments, es fa una correcció de color i se n'igualen els tons.


L'últim pas és un dels més importants, la composició, que permet veure la imatge creada per ordinador dins la imatge real.


D'altra banda, a la secció dedicada als videojocs, "Bit@bit" recomana Mountain Bike Adrenaline, amb la PS2; el joc multiplafaforma Descobrint els Robinson, que fa possible viatjar en una màquina del temps, i el joc Two Worlds per a XBox 360, que té com a escenari l'edat mitjana.

  • Programa Bit@bit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 14min.
  • Àmbit Llengües i literatura, Tecnologia, Educació artística
  • Àrea Educació artística: visual i plàstica, Tecnologia, Cultura audiovisual, Tècniques d'expressió graficoplàstica, Electrotècnia, Llengua catalana i literatura, Educació visual i plàstica, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa