Panellets
Els panellets amb el distintiu d'Especialitat Tradicional Garantida estan elaborats sense cap fècula ni additiu. El programa "De la terra" parla d'aquests dolços units a la festivitat de Tots Sants.
L'origen dels panellets va lligat a la festivitat religiosa del culte als morts. No se sap del cert quan se'n van començar a fer, però els primers documents que en parlen són del segle XVIII.
En Miquel, de la pastisseria Comas, elabora més de trenta varietats de panellets, seguint la mateixa recepta que el seu pare. Tots porten com a base el massapà, elaborat amb ametlla, sucre i ou. Els seus panellets tenen el distintiu d'Especialitat Tradicional Garantida, que reconeix els panellets elaborats artesanalment, sense patata, moniato ni cap altre ingredient que els modifiqui.
L'Assumpta, mestra, ensenya els seus alumnes a fer panellets, una manera de jugar i de seguir la tradició alhora. A l'escola també celebren la festa de la castanyada.
A Reus, el matí de Tots Sants, es rifen panellets com es feia antigament. En Joan organitza la rifa de panellets de l'Orfeó Reusenc, en què també es poden guanyar confitures i licors, i el Cor de l'Orfeó assaja cançons relacionades amb la festivitat.
- Programa De la terra
- Idioma Català
- Producció TVC, Triacom Audiovisual
- Any de producció 2003
- Durada: 10min.
- Àmbit Llengües i literatura, Tecnologia, Tutoria, Ciències socials
- Àrea Economia de l'empresa, Tecnologia, Educació per al desenvolupament personal, Llengua catalana i literatura, Geografia, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
-
Nivell