Inici » El medi ambient

Ciències naturalsNuclears al Brasil / Estalvi energètic a l'Argentina / Jocs Olímpics i ecologia

Codi a embedir Copiar

Nuclears al Brasil / Estalvi energètic a l'Argentina / Jocs Olímpics i ecologia

L'espai "El medi ambient" parla, en aquest capítol, dels projectes nuclears del Brasil, dels plans de l'Argentina per reduir el consum d'electricitat i dels temors dels ecologistes per l'elecció de la ciutat russa de Sotxi com a seu dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2014.


Nuclears polèmiques al Brasil

El Consell d'Energia del Brasil ha decidit reprendre el projecte de la central nuclear Angra 3 i això ha provocat grans protestes a tot el país.


També ha fet evidents les diferències entre el president Lula da Silva, partidari de l'energia nuclear, i la ministra de Medi Ambient, Marina Silva, que hi està en contra. Lula veu l'energia nuclear com una manera de diversificar les fonts energètiques, i per això el Brasil té projectades quatre centrals més que s'han construir a partir del 2013. Actualment, les plantes Angra 1 i 2 tenen una capacitat d'uns dos mil megawatts.


L'Argentina apaga llums

Una forma d'afrontar el repte energètic és no produir més electricitat, sinó disminuir-ne el consum. Per això, el govern argentí ha decidit reduir el subministrament elèctric a les empreses per obligar-les a estalviar apagant llums a la nit.


Des del 2002, les tarifes elèctriques estan congelades i aquest preu artificialment baix ha facilitat un gran augment del consum.


Temor ecologista pels Jocs Olímpics

Molta gent ho va celebrar amb una gran festa, amb música i molta animació, d'altres, però, no n'estaven gens contents. Hi ha grups ecologistes que creuen que l'elecció de la ciutat russa de Sotxi com a seu dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2014 amenaça una regió de gran interès natural. A Sotxi gairebé tot està per construir i les infraestructures poden afectar les poblacions d'óssos i les rutes migratòries.
  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Ciències naturals
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa