Inici » Karakia

TutoriaCiències socialsLa mar de Corea

Codi a embedir Copiar

La mar de Corea

El programa "Karakia" visita, en aquesta ocasió, alguns coreans que viuen a Catalunya per conèixer millor la seva història, la seva cultura i, especialment, la seva cuina.


La República de Corea es troba a la part meridional de la península que li dóna nom, entre la mar Groga i la del Japó. El paral·lel 38 fa de frontera amb Corea del Nord des de finals de la Segona Guerra Mundial, moment en què es va dividir el teritori sense tenir en compte la població, formada per una única ètnia.


Actualment, Corea del Sud és una democràcia moderna, fortament ancorada en el sistema capitalista. El país, altament industrialitzat, exporta tecnologia arreu del món.


La mar de Corea és un topònim que no existeix als nostres mapes. Les aigües que envolten aquest país porten els noms de la Xina i el Japó, els dos països que durant segles han eclipsat, pel que fa a Occident, la cultura coreana. Lluny del seu país, però, els coreans han après a integrar-se en les societats que els han acollit sense perdre de vista la seva herència cultural.


La dissenyadora de moda Julie Sohn, que fa anys que viu a Barcelona, parla del seu país i dels seus sentiments com a coreana.


El programa també comparteix vivències amb la família de Myung Shin. Com han fet altres compatriotes, el seu pare va obrir fa 25 anys un gimnàs de taekwondo a Cerdanyola, una de les activitats que més ha identificat els coreans des de la Segona Guerra Mundial. Amants de l'equilibri, un concepte que intenten aplicar en tots els àmbits, també la seva cuina treballa per aconseguir, a través dels contrastos, l'harmonia dels sabors.


Coneixem també la família Kim, que du un restaurant al barri de Gràcia, a Barcelona, o la senyora Lee, que té una botiga al Guinardó. Amb tots aprendrem a fer els famós "guim chi", el "sanguetang" o els plats de "bulgogui".


D'altra banda, també aprendrem a conservar el ginseng, tònic i estimulant, submergint-ne l'arrel en alcohol.

  • Programa Karakia
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2006
  • Durada: 35min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències socials
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa