Inici » Bit@bit

Educació artísticaTecnologiaCiències naturalsFlash

Codi a embedir Copiar

Flash

"Bit@bit" mostra, en aquest capítol, com funciona el Flash, un programa d'edició que ha revolucionat internet. Gràcies a aquest programa es poden veure pàgines web sorprenents amb uns efectes espectaculars.


Les possibilitats que ofereix el programa Flash per a la interactivitat i l'animació han estat claus per al seu èxit.


Per aconseguir efectes interactius i sorprenents, el Flash ha creat un llenguatge propi. És l'Action Script, un llenguatge que permet controlar tot el que passa a la pantalla, i com que és un programa multimèdia, permet treballar amb àudios, vídeos, text i imatges.


Les possibilitats de treballar amb el Flash són moltes i molt diferents. Per exemple, els vídeos del Youtube són dins un Flash. També hi trobem els àudios d'algunes ràdios a la carta i, fins i tot, algunes productores s'han decidit a fer sèries de dibuixos amb aquesta tècnica.


Però el Flash té algunes limitacions. Google, per exemple, no pot identificar el contingut del Flash, de manera que des del cercador no es pot accedir a aquesta informació. Una altre problema és la falta d'accessibilitat dels cecs a la informació que surt al Flash, ja que els programes que fan servir els invidents per interpretar les webs no saben llegir-lo. Per intentar solucionar aquests problemes, ja s'està treballant en una nova versió del programa: la CS3.


A l'apartat "Bit@l'aula" es mostra com els alumnes del CEIP Josep Gras, de Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental, treballen les ciències naturals. Després de fer un estudi sobre els arbustos, les plantes, les flors, els fruits i els organismes vius, a l'aula fan servir l'ordinador per fer un quadern de fotos.


  • Programa Bit@bit
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 15min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals, Educació artística
  • Àrea Educació artística: visual i plàstica, Disseny, Tecnologia, Cultura audiovisual, Tècniques d'expressió graficoplàstica, Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa, Biologia, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa