Catalunya beu
En aquest capítol de "Caçadors de paraules", Roger de Gràcia dedica un dia de la seva vida a fer de bevedor passiu, des que es lleva fins que se'n va a dormir, i desxifra totes les paraules que envolten el món de la beguda autòctona, de punta a punta del país.
Cava o xampany, cigalons i barreges, licors, estomacals, còctels, vins i fins i tot aigües són l'objectiu d'aquest capítol, que pot deixar una bona ressaca.
El presentador del programa, Roger de Gràcia, va al restaurant "Pa i trago", on conversa amb jubilats sobre diferents tipus de begudes com ara la "barreja".
Roger Costa, historiador i antropòleg, parla de l'origen del costum de fer el vermut, que es remunta als antics egipcis.
Roger de Gràcia va al Carnestoltes de Reus, on es beu vermut i "masclet". Benji Giménez, del Col·lectiu Masclet, explica en què consisteix el "masclet", la beguda típica de Reus, i comenta el sentit que té la famosa frase "Reus, París i Londres". Jaume Piqué, "Jimmy Jazz", parla dels diversos combinats alcohòlics que es beuen en diferents localitats durant les festes majors.
El presentador es troba a Girona amb Màrius Fuertes, un analista sensorial que parla dels vins catalans amb denominació d'origen. Tots dos fan un tast de diferents tipus d'aigua mineral.
Roger de Gràcia també entra al Bar Rosell, de Vilanova i la Geltrú, a fer un cafè. Allà, Josep Rosell explica les diferents maneres de prendre cafè.
A l'Hotel Ritz de Barcelona, el presentador pren un còctel amb l'escriptor Quim Monzó.
Al diccionari, es busca la definició i l'etimologia de les paraules "moscatell", "clara", "cava", "xampany" i "brindis".
A la secció "Endevina d'on són", dues veïnes dels Guiamets, al Priorat, expliquen com fan la ratafia.
- Programa Caçadors de paraules
- Idioma Català
- Producció TVC
- Any de producció 2007
- Durada: 22min.
- Àmbit Llengües i literatura, Ciències socials
- Àrea Llengua catalana i literatura, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
-
Nivell
- Web Programa