Inici » Resultats de cerca avançada » El medi ambient

TecnologiaCiències naturalsTurisme al Bhutan / Vehicles ecològics / Casa amb residus

Codi a embedir Copiar

Turisme al Bhutan / Vehicles ecològics / Casa amb residus

El programa "El medi ambient" explica, en aquest capítol, com el govern del Bhutan controla el turisme, com funciona un vehicle amb motor ecològic a les Filipines i com han construït a Buenos Aires una casa feta exclusivament amb residus.


Més turistes al Bhutan

El Bhutan té una riquesa natural extraordinària, que es manté poc alterada. Això atreu uns quants milers de turistes, que també busquen l'espiritualitat que s'hi respira. Ara, el govern d'aquest país asiàtic ha previst augmentar el nombre de visitants que poden rebre, però prenent nota també dels perjudicis que un turisme excessiu ha causat en altres països. El govern també ha manifestat que vol evitar el turisme d'espardenya, que, segons afirma, porta moltes deixalles i pocs diners.


Vehicle clàssic amb motor ecològic

El "jeepney" de dotze places és un element característic als carrers de les Filipines. Ara n'han aparegut els primers models amb motor elèctric. Les bateries recarregables permeten recórrer 140 quilòmetres i eviten les emissions contaminants dels motors convencionals. A més, l'energia per carregar les bateries s'obté a partir de deixalles domèstiques i comercials. El "jeepney" va sorgir després de la Segona Guerra Mundial a partir de la modificació dels vehicles que els soldats americans havien deixat a les Filipines. Ara, aquest ja clàssic sistema de transport s'apunta als nous temps i a la sostenibilitat.


Una casa feta amb residus

Científics de la Universitat de Buenos Aires han construït una casa només amb residus. Per fer les parets han utilitzat brics de sucs de fruita i la teulada està feta amb llaunes. I amb ferros i el motor d'un cotxe vell han fabricat un aerogenerador per obtenir energia. El treball té un doble objectiu. D'una banda, pretén mostrar solucions viables als milions de persones que no tenen casa o que viuen en barraques. I de l'altra, vol demostrar que es pot viure sense consumir tant i aprofitant materials que sovint es llencen.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tecnologia, Ciències naturals
  • Àrea Tecnologia, Ciències de la terra i del medi ambient, Ciències de la naturalesa, Tecnologia industrial
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa