Inici » El medi ambient

TutoriaCiències socialsCiències naturalsOcells contra rosegadors / Ecoturisme a Kènia / Horts per a la subsistència

Codi a embedir Copiar

Ocells contra rosegadors / Ecoturisme a Kènia / Horts per a la subsistència

"El medi ambient" mostra una iniciativa que fa servir ocells rapinyaires contra els rosegadors que malmeten els conreus, un hotel a Kènia que ha permès millorar les condicions de la zona i uns horts a Sud-àfrica que han transformat el paisatge i l'economia dels veïns.


Ocells contra rosegadors i per la pau

Unes caixes niu serveixen per lluitar contra certes plagues del camp i per acostar israelians i palestins. Els camperols de la part israeliana de la vall de Beith Shean fan servir ocells rapinyaires, com l'òliba i el xoriguer, per eliminar els rosegadors dels seus conreus. Com que la vall s'estén també per Jordània i per la Franja de Gaza, ara han ensenyat la tècnica als seus col·legues d'aquests territoris.


Els xoriguers cacen de dia i les òlibes de nit, així, els camps estan controlats les vint-i-quatre hores. Cada individu pot eliminar fins a tres mil rosegadors l'any. A més, això contribueix a promoure la col·laboració entre totes dues comunitats.


Ecoturisme de luxe a Kènia

El turisme és essencial per a l'economia de Kènia, però conservar el medi natural també ho és. Al nord del país hi ha un establiment hoteler de luxe que no tan sols promou l'ecoturisme, sinó que representa una nova forma de gestió. Els seus responsables són membres de la comunitat massai. Gràcies a l'hotel, ara hi ha infraestructures bàsiques, abans inexistents, i els diners que genera el negoci s'inverteixen en sanitat i educació. L'establiment, que només té dotze llits, no pot promoure de cap manera un turisme massiu. En canvi, permet millorar l'economia i preservar el medi i la cultura locals.


Horts per a la subsistència

Vora Ciutat del Cap, a la República de Sud-àfrica, hi ha una àrea densament poblada, amb alts nivells d'atur i pobresa. Es diu plana del Cap i la poca vegetació que hi ha mostra la infertilitat de la terra. Però ara les coses estan canviant. Diverses ONG, com l'anomenada Sòls per la Vida, estan recuperant el coneixement tradicional sobre conreus. Això ha permès que diverses famílies siguin autosuficients i fins i tot els sobri producció per vendre. Amb aquests diners poden comprar més llavors i seguir endavant en la transformació d'aquesta zona.  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2007
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa