Inici » Mira'm bé

TutoriaEducació artísticaLlengües i literaturaLes maratons

Codi a embedir Copiar

Les maratons

El programa "Mira'm bé" dedica el capítol a les maratons televisives, uns programes que tenen com a objectiu conscienciar els espectadors i recollir diners per a una causa solidària.


Les maratons per recaptar diners a la televisió són programes que es fan des de fa molts anys arreu del món. S'anomenen "teletons", que és una paraula inventada ajuntant "televisió" i "maratons".


Als Estats Units es van popularitzar durant la dècada del 1950 i, des de llavors, a tot el món aconsegueixen recollir quantitats milionàries. A Catalunya, "La Marató de TV3" va començar l'any 1992 i gairebé cada any ha superat la xifra de l'anterior.


Se solen organitzar maratons quan hi ha catàstrofes humanes, projectes de solidaritat amb el Tercer Món o, en el cas de Televisió de Catalunya, per finançar projectes científics destinats a curar malalties.


El presentador del programa, Vador Lladó, parla amb Marc Mateu, periodista i director del programa "La Marató de TV3", que li explica que es tracta d'un programa televisiu complex, ja que és en directe, és molt llarg, hi intervé molta gent i s'hi toquen molts gèneres televisius. La seva funció és sensibilitzar la gent sobre malalties que són incurables i recaptar diners per investigar-les.


"La Marató de TV3" és la marató que més recapta a tot l'estat espanyol i una de les que més recapta a Europa.


La Fundació La Marató de TV3 té un patronat en què hi ha un comitè d'experts de la sanitat pública que determina quines són les malalties o malaltia a les quals es dedica "La Marató de TV3" cada any. El requisit indispensable és que siguin malalties incurables i que afectin un gruix important de la població.


Aquest organisme ret comptes, amb total transparència, de com s'han repartit els diners recaptats entre els diferents projectes d'investigació.

  • Programa Mira'm bé
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2006
  • Durada: 0min.
  • Àmbit Llengües i literatura, Tutoria, Educació artística
  • Àrea Educació artística: visual i plàstica, Educació per la ciutadania, Tutoria, Llengua catalana i literatura
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa