Inici » Els viatgers de la gran anaconda

Ciències socialsEscolten la música dels brasilers Cindinho e Doca

Codi a embedir Copiar

Escolten la música dels brasilers Cindinho e Doca

En aquest capítol radiofònic d"Els viatgers de la gran anaconda" el cartògraf Eduard Dalmau ens apropa als món de la cartografia i dels mapes més elaborats. Avui ens presenta un mapa medieval realitzat per monjos benedictins que ha estat un referent per als cartògrafs. El mapa s'atribueix a Gervasi de Tilbury.


En el sumari trobem la presentació per part de l'autor del primer diccionari sànscrit-català escrit per Òscar Pujol, una entrevista que ens apropa als orígens d'aquesta llengua i cultura.


"Els viatgers de la gran anaconda" no és un programa de viatges sinó de coneixement del món. Per això fa servir el viatge com a metàfora de "vehicle" per acostar-nos a paisatges humans, físics, culturals, etc. d'arreu de la Terra. A través de les vivències de les/els viatgeres/s, majoritàriament, de l'àmbit cultural català, l'espai pretén facilitar la descoberta d'altres realitats socials, culturals, polítiques o econòmiques actuals i, per comparació, també un coneixement més bo de nosaltres mateixos. Com i on viuen els pobles i societats d'arreu de la Terra; què en pensen dels seus orígens, com ho representen, com s'organitzen, com evolucionen, com vesteixen, què mengen, com es relacionen, com s'expressen, etc. Els viatgers/res protagonistes són autèntics "periodistes-reporters", i els seus relats, les notícies més fresques del món recollides sense intermediaris. Només és a través del coneixement mutu que podem facilitar l'entesa entre cultures i civilitzacions diverses, evitar la confrontació, gràcies a la comprensió, i fer del món un espai més habitable. "Els viatgers de la Gran Anaconda" vol ser, doncs, una finestra oberta que permeti als oients mirar més enllà dels límits del nostre horitzó cultural, per agafar perspectiva d'allò que som i del que tenim.

  • Programa Els viatgers de la gran anaconda
  • Idioma Català
  • Producció CCMA
  • Any de producció 2006
  • Durada: 55min.
  • Àmbit Ciències socials
  • Àrea Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa