Inici » Especial 23-F

TutoriaCiències socialsEls diputats

Codi a embedir Copiar

Els diputats

Catalunya Ràdio recorda els fets del 23-F que van posar en perill la naixement democràcia a l'estat espanyol.


A partir de dilluns 20 de febrer i fins el 24 de febrer dins l'espai Catalunya Vespre s'emetrà cada dia un reportatge d'una sèrie de 5 que repassa els fets del 23-F des d'un punt de vista diferent a l'estrictament històric amb motiu del 25è aniversari de l'intent de Cop d'estat. Els reportatges, amb el títol genèric "18 hores. Memòries d'un malson", els dirigeix l'Àlex Bosch i es divideixen en els següents capítols:


1. Els diputats. Compta amb el testimoni d¡alguns diputats que expliquen els records d'aquell intent de Cop d'estat.

2. Els quintos. Hem parlat amb joves catalans que feien el Servei Militar Obligatori durant l'assalt al Congrés i ens expliquen la seva experiència i el neguit que van tenir aquelles hores.

3. Què fem amb els documents? Testimoni de responsables sindicals i de partits d'esquerra que van viure moments crítics i van estudiar diferents possibilitats sobre la documentació acumulada que els podria comprometre segons com acabés l'aventura colpista.

4. València. Ens hem desplaçat a València per parlar personalment amb testimonis de l'escenari més crític d'aquelles hores quan els tancs van circular pels carrers.

5. Els alcaldes. Recull de testimonis d'alguns alcaldes que van viure experiències irrepetibles davant la incertesa d'aquells moments.


Catalunya Informació emetrà aquests mateixos reportatges l'endemà de l'emissió al Catalunya Vespre (de dimarts a dissabte).


D'altra banda, els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio han preparat també dos reportatges, en aquest cas d'explicació històrica, que descriuran els dies clau de tota la trama del 23-F i hi inclouran els records que tenen avui personatges que van tenir un protagonisme especial en aquelles hores d'incertesa democràtica com Jordi Pujol, Santiago Carrillo i Manuel Fraga. En aquest cas, els reportatges s'emetran els dies 23 i 24 a l'Informatiu del Migdia i a Catalunya Informació. Aquests reportatges els ha dirigit la periodista Teresa Salas.

  • Programa Especial 23-F
  • Idioma Català
  • Producció CCMA
  • Any de producció 2006
  • Durada: 6min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Història del món contemporani, Educació per la ciutadania, Història, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa