Inici » Mira'm bé

TutoriaEducació artísticaEl disseny d'espai

Codi a embedir Copiar

El disseny d'espai

El decorat és una part important d'un programa de televisió. En aquest capítol, "Mira'm bé" mostra com es dissenyen els espais en televisió.


De la mateixa manera que els arquitectes dissenyen espais per viure-hi, per treballar-hi o per fer-hi esport, els dissenyadors d'espai per a la televisió són experts a crear decorats que serveixin per explicar millor tot el que ens vol dir un programa.


El presentador del programa, Vador Lladó, vol aprendre més coses sobre els decorats, així que va a veure com treballa Kim Prats, dissenyador d'espai de TV3.


Kim Prats mostra com fa servir l'ordinador per dissenyar un decorat i explica que, primer de tot, pensa en com han d'ensenyar el decorat les càmeres. Tot seguit en fa un disseny amb els volums, les taules, les cadires i els altres elements decoratius. El procés s'acaba amb el disseny dels fons.


Segons Kim Prats, cada programa té unes necessitats diferents, i el que cal és buscar una línia que defineixi l'estètica del programa, d'acord amb l'hora d'emissió. Quan es dissenya un espai val més no barrejar-hi gaires colors ni gaires formes diferents.


Per construir els decorats es fan servir materials econòmics i se'ls dóna un aire de molta qualitat. És el cas de la fusta, el plàstic, el PVC, el metacrilat o el poliuretà. Totes les estructures porten rodes per poder moure-les amunt i avall.


Els decorats es completen amb els materials d'attrezzo, que són les peces de decoració petites que hi ha a sobre dels mobles.


El presentador, Vador Lladó, també comprova com funciona el "chroma key", una tècnica que permet projectar una imatge sobre un fons de color, normalment verd.

  • Programa Mira'm bé
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2006
  • Durada: 20min.
  • Àmbit Tutoria, Educació artística
  • Àrea Educació artística: visual i plàstica, Disseny, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Tutoria, Educació visual i plàstica
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa