Inici » Afers exteriors

Educació artísticaCiències socialsRússia

Codi a embedir Copiar

Rússia

"Afers exteriors" i Miquel Calçada són a Rússia per fer una immersió en el món de les arts amb l'ajuda de tres catalans: un actor de telenovel·les, un estudiant de violí i una professora de català.


A Moscou, Miquel Calçada s'entrevista amb Joan Frank Charansonnet, un actor que triomfa a les telenovel·les russes i que també és director de teatre. Junts recorren algunes estacions de metro i visiten un cementiri de la ciutat on hi ha enterrats escriptors i intel·lectuals soviètics com ara Serguei Eisenstein, Anton Txèkhov, Mikhaïl Kalaixnikov o Raïssa, la dona de Gorbatxov.


Amb Joan Frank Charansonnet, Miquel Calçada es desplaça fins al teatre Bolxoi fent servir de taxi un cotxe particular. Amb l'actor català també visita els estudis de televisió on Charansonnet va gravar la sèrie de televisió russa "L'estimada Masha Beredina". Tots dos fan una excursió en vaixell pel Volga i acaben compartint vodka amb un grup de russos.


A Sant Petersburg, l'antiga capital dels tsars, el presentador entra al conservatori de música per trobar-se amb Albert Barbeta, un brillant estudiant de violí. Amb ell visita el museu de l'Ermitage i comparteix l'admiració de l'Albert per un quadre de Vassili Kandinsky.


Una altra catalana que viu a Sant Petersburg és Natàlia Boronat, lectora de català i periodista, que porta Miquel Calçada al carrer on va viure l'escriptor Fiodor Dostoievski. El presentador també aprofita l'ocasió per fer una classe de català a les alumnes que té la Natàlia a la Universitat de Sant Petersburg.


En la seva visita a Sant Petersburg, Miquel Calçada també s'atura davant del creuer "Aurora", ancorat al riu Neva, el lloc des d'on es va donar el tret de sortida a la Revolució Russa, ja que els seus canons van disparar contra el Palau d'Hivern dels tsars.

  • Programa Afers exteriors
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Sargantana voladora
  • Any de producció 2006
  • Durada: 30min.
  • Àmbit Educació artística, Ciències socials
  • Àrea Música, Història del món contemporani, Geografia, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa