Inici » Eduqueu les criatures

TutoriaEducació artísticaLlengües i literaturaHomenatge a Xesco Boix

Codi a embedir Copiar

Homenatge a Xesco Boix

En aquest capítol del programa radiofònic "Eduqueu les criatures" en Carles Capdevila, presentador del programa, fa un homenatge al cantautor Xesco Boix que va morir a Malgrat de Mar l'any 1984. En Xesco havia nascut l'any 1946 a Barcelona i la seva trajectòria professional i carrera artística va estar dedicada a la mainada.


La Care Santos ens recomana llibres de poesia per al menuts i recita dos poemes escollits. En Manel Barceló, actor de televisió i teatre ens apropa als "contes del senyor Nil."


"Eduqueu les criatures" vol ser un lloc de pas per a experts, pares, canalla i mestres, per plantejar i intentar resoldre dubtes sobre l'educació dels fills. Per parlar junts, de bon humor, amb passió i sense complexos de com els intentem educar, com fracassem, fins i tot de com ens en sortim, amb paciència i sort.


I continuarem intentant conciliar el que conciliem sempre, l'humor amb les ganes d'aprendre, les opinions dels experts amb les batalletes dels inexperts que fem el programa, que som simples aprenents d'educadors. Cada setmana s'entrevista un personatge popular sobre la seva experiència com a pare i els seus records com a fill, s'obre un debat sobre un tema ("adoptar és una moda?", "Ventdelplà és una sèrie educativa?"...etc) i alguns col·laboradors donen consells per a pares novells, repassen la memòria de la seva infantesa o rebusquen en els llibres solucions pràctiques.


Es parteix de l'experiència personal com a pare de tres fills del director i conductor de l'espai, Carles Capdevila i també de les seves reflexions abocades en el llibre "Criatura i companyia" (la divertida comèdia de l'embaràs, el part i el que ve després) o en més d'un centenar de xerrades en escoles de pares i mares de Catalunya al voltant de "Com educar la canalla de bon humor".


"Eduqueu les criatures" ofereix a pares i educadors una via de debat desenfadada però activa, que fuig de lliçons i de receptes, que vol transmetre que educar és una oportunitat per viure amb intensitat, un repte engrescador que cal afrontar amb menys pors, més ganes i intentant treure el màxim partit a 5 sentits elementals: el sentit comú, el sentit moral, el sentit de la responsabilitat, el sentit del ridícul i el sentit de l'humor.

  • Programa Eduqueu les criatures
  • Idioma Català
  • Producció CCMA
  • Any de producció 2008
  • Durada: 109min.
  • Àmbit Llengües i literatura, Tutoria, Educació artística
  • Àrea CLL, Educació artística: música, Tutoria
  • Nivell Educació Infantil Educació Primària
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals relacionats

Programació educativa