Inici » Mira'm bé

TutoriaEducació artísticaLa graella de programes

Codi a embedir Copiar

La graella de programes

L'espai "Mira'm bé" descobreix els secrets de les cadenes de televisió a l'hora d'emetre els programes en una hora o altra.


A cada cadena de televisió hi ha uns professionals que s'encarreguen de decidir quins programes poden agradar els espectadors de la seva cadena i quina és la millor hora per emetre'ls. Són els programadors.


El presentador del programa, Vador Lladó, puja al Tibidabo per parlar amb Carme Basté, directora de programes de TV3, que li explica que la feina d'un programador consisteix a col·locar i combinar els programes a la graella de programació.


Per fer aquesta feina, cal tenir en compte la personalitat de la cadena, és a dir, saber quins valors i quins programes la diferencien de les altres. S'ha de pensar, a l'hora de programar, en el públic potencial de la cadena en cada franja horària. Carme Basté també destaca que, sovint, al sector se segueixen tendències, com la moda dels programes de telerealitat.


Carme Basté comenta que es programa amb molt de temps i que hi ha programes que, tot i no tenir audiència, per la seva funció han de continuar presents a la graella de programació.


Així mateix, en el cas de Televisió de Catalunya, cal evitar que els diferents canals que la componen es facin la competència: TV3, 33, K3, 300, 3/24...


Carme Basté també explica que es programa de manera diferent segons la franja horària i si es tracta de dies laborables o festius. El "prime time" són les hores del vespre-nit amb més públic mirant la televisió.


Algunes cadenes fan servir la contraprogramació per obtenir més audiència que les seves competidores. A l'hora de programar hi ha tècniques per mantenir fidel l'espectador, especialment a l'hora de col·locar els talls publicitaris.  • Programa Mira'm bé
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2006
  • Durada: 20min.
  • Àmbit Tutoria, Educació artística
  • Àrea Educació artística: visual i plàstica, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Tutoria, Educació visual i plàstica
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa