Inici » Mira'm bé

TutoriaEducació artísticaTecnologiaL'ambientació

Codi a embedir Copiar

L'ambientació

A la televisió, els objectes que omplen els decorats del programes o sèries ajuden a construir un ambient o situar l'acció en una època determida. Aquest capítol del programa "Mira'm bé" destaca la feina dels ambientadors d'espai.


A la televisió, els detalls, per petits que semblin, són molt importants, ja que donen molta informació que, moltes vegades, l'espectador no és conscient que rep. Els objectes, petits o grossos, que apareixen com si fos per casualitat a la pantalla, encara que sigui al darrere de tot, donen moltes pistes de l'època en què passa o representa que passa el programa o sèrie, o bé del lloc on passa. I també poden informar de la personalitat de qui ocupa l'espai.


De la feina d'omplir els platós, els decorats o els llocs de gravació amb els objectes que ajudin a transmetre tota aquesta informació se'n diu "ambientació d'espai".


El presentador del programa, Vador Lladó, ha de redecorar el seu plató, així que visita Àngels Carrió, ambientadora de TV3, que és en un magatzem ple de mobles i tota mena d'objectes de diverses èpoques i estils.


Àngels Carrió explica que, per fer la seva feina, cal conèixer molt bé la història de l'art i els diferents estils de mobles. També comenta que l'equip d'ambientació ha de treballar d'acord amb el de realització i el de disseny d'espai.


L'objectiu dels ambientadors d'espai és aconseguir que un espai fictici sembli real i que tots els objectes estiguin en harmonia. Pel que fa als espais que han de reflectir una època històrica determinada, el pressupost i la il·luminació són les claus de l'èxit. Així mateix, és imprescindible una bona documentació prèvia per conèixer els costums de l'època.


També cal tenir en compte que no cal omplir gaire els espais, ja que els actors o presentadors hi han de poder circular i s'hi ha de desenvolupar una acció.


  • Programa Mira'm bé
  • Idioma Català
  • Producció TVC, Triacom Audiovisual
  • Any de producció 2006
  • Durada: 21min.
  • Àmbit Tecnologia, Tutoria, Educació artística
  • Àrea Educació artística: visual i plàstica, Tecnologia, Educació per al desenvolupament personal, Educació per la ciutadania, Tutoria, Educació visual i plàstica
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa